• Головна
  • Новини
  • Російські ЗМІ назвали Яценюка саєнтологом, а Турчинова - сектантом...

Російські ЗМІ назвали Яценюка саєнтологом, а Турчинова - сектантом

29.04.2014, 14:44
Російські ЗМІ назвали Яценюка саєнтологом, а Турчинова - сектантом - фото 1
У російських ЗМІ мусується тема про "сектантське" керівництво України, яке змінило "православну" владу Віктора Януковича. У якості джерел інформації вони використовували представників УПЦ (МП).

1398694549_0.jpgУ російських ЗМІ мусується тема про "сектантське" керівництво України, яке змінило "православну" владу Віктора Януковича. У якості джерел інформації вони використовували представників УПЦ (МП), повідомляє "Релігія в Україні".

Так, федеральна "Російська газета" стверджує, що звернулася до українських священнослужителів за коментарем з приводу незвичайної "релігійної спеціалізації" спікера Верховної Ради Олександра Турчинова, а також прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка:

"Олександр Турчинов дійсно є баптистським пастором , - розповів " РГ " Василь Анісімов (керівник прес -служби УПЦ (МП) із суперечливим статусом - ред.). - Він не тільки сповідує баптизм - один із напрямків протестантського християнства, але і читає проповіді. Виходить, що проповідник спочатку очолював в Україні Службу безпеки, а потім був першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. Погодьтеся, дивне сумісництво.

Арсеній Яценюк, за наявними даними, теж незвичайна в цьому ракурсі особистість. Сам він саєнтолог, одружений на уніатці, а його сестра, як стверджують українські ЗМІ, керує найбільшою саєнтологічною організацією в США».

Щоправда, сам Арсеній Яценюк вважає себе віруючим УГКЦ. Так, в січні 2014 він, ще не будучи прем'єр -міністром, вимагав "як громадянин, як політик і як вірний УГКЦ" відставки першого заступника міністра культури за погрози на адресу УГКЦ. Нещодавно Арсеній Яценюк з дружиною Терезією, доньками Христиною і Софією та мамою Марією Григорівною взяв участь у Великодньому Богослужінні в храмі Миколи Чудотворця УГКЦ.

У березні 2014 Центр Управління діяльністю з розповсюдження діанетики і саєнтології у відповідь на публікації в російських ЗМІ зробило заяву про те, що родичі Арсенія Яценюка також не є членами Церкви саєнтології.