• Головна
  • Новини
  • В Херсонській єпархії УПЦ (МП) невідомі закликають до церковного розколу та ворожнечі...

В Херсонській єпархії УПЦ (МП) невідомі закликають до церковного розколу та ворожнечі

16.04.2014, 09:57
В Херсонській єпархії УПЦ (МП) невідомі закликають до церковного розколу та ворожнечі - фото 1
В Херсонській єпархії УПЦ (МП) повідомляють про поширення провокативних листівок, які закликають до розколу між конфесіями та до ворожнечі. Про це повідомляє офіційний сайт "Православна Херсонщина" з посиланням на фото листівки.

провокаціїВ Херсонській єпархії УПЦ (МП) повідомляють про поширення провокативних листівок, які закликають до розколу між конфесіями та до ворожнечі. Про це повідомляє офіційний сайт "Православна Херсонщина" з посиланням на фото листівки.

«Днями були спроби силового захвату православних святинь. Завдання Київського Патріархату до Пасхи – відібрати всі наші храми. У нас є два варіанти виходу з ситуації: зрадити віру і перейти на бік розкольників або піти у вигнання, або взагалі вб’ють», — йдеться у листівці, яку невідомі поширюють в Херсоні.

Настоятель храму св. Варвари Херсону отець Сергій Дмитрієв у коментарі РІСУ заявив, що подібні провокації почались ще з настанням подій на Майдані, в тому числі й місцевому. За його словами, подібні листівки розповсюджують російські сепаратисти, які підкидають їх під храми, знімають на відео як нібито б’ють священиків та знищують храми, хоча насправді нічого такого немає.

«Показовий приклад – в суботу у нас відбудеться Пасхальне свято, де будуть виступати діти від УПЦ КП та УГКЦ в тому ж числі. Це вже дев’ятий рік, коли ми проводимо свято у такій єдності. Взагалі казати про розкол та ворожнечу в нашій області  не можна, це все провокації з боку сепаратистів», — підкреслив о. Сергій.