• Головна
  • Новини
  • Архиєпископ УПЦ (МП) закликав мешканців Донбасу провести Страсний Тиждень у молитвах за мир...

Архиєпископ УПЦ (МП) закликав мешканців Донбасу провести Страсний Тиждень у молитвах за мир

14.04.2014, 10:33
Архиєпископ УПЦ (МП) закликав мешканців Донбасу провести Страсний Тиждень у молитвах за мир - фото 1
Архиєпископ Горлівський і Слов’янський УПЦ (МП) Митрофан (Нікітін) закликав мешканців Донбасу Донбасу провести Страсний Тиждень у молитвах за мир та докласти усі зусилля для того, щоби у регіооні не пролилася кров.

0043jpgm-7.jpgАрхиєпископ Горлівський і Слов’янський УПЦ (МП) Митрофан (Нікітін) закликав мешканців Донбасу провести Страсний Тиждень у молитвах за мир та докласти усі зусилля для того, щоби у регіооні не пролилася кров.

Про це йдеться у його зверненні, опублікованому на офіційному сайті УПЦ (МП).

«12-13 квітня оголошено траур за шахтарями, які загинули на шахті імені Скочинського в Донецьку. Вранці 11 квітня викид метану забрав життя сімох гірників, ще дев'ять потерпілих з отруєннями доставлені в лікарні міста.

Висловлюю постраждалим та їх сім'ям мої щирі співчуття. Церква молиться за упокій душ новопреставлених, про якнайшвидше одужання поранених і про зміцнення рідних і близьких всіх постраждалих у цій аварії.

Сьогодні наш регіон переживає один з найбільш нелегких періодів своєї новітньої історії. Донбас опинився в центрі протистояння низки політичних сил. Сумним підсумком цього протистояння стало те, що люди готові зі зброєю в руках вирішувати політичні проблеми і стріляти один в одного.

У ці непрості дні закликаю всіх до спокою та розсудливості. Люди різних національностей, віросповідань і політичних переконань мирно живуть на Донбасі десятиліттями. Не дозволяйте пропаганді перетворити ваших вчорашніх сусідів у ваших ворогів. Пройде час, труднощі забудуться - а ненависть і ворожнеча залишаться і будуть отруювати життя ще дуже довго.

Серед жителів Донбасу багато людей небезпечних професій. У кожного з нас є рідні чи друзі, які кожен день ризикують своїми життями, спускаючись у забій або стаючи біля доменних печей. Ми як ніхто інший знаємо ціну життя. Знаємо, що загиблих не повернеш, що їхні дружини залишаються вдовами, діти - сиротами, а батьки позбавляються опори в старості. Давайте докладемо всі зусилля, щоб не допустити кровопролиття на нашій землі. У нас багато проблем, але їх можна і потрібно вирішувати мирним шляхом.

Ми стоїмо на порозі Страсного Седмиці - часу, коли Церква згадує останні дні земного життя Господа нашого Ісуса Христа. Євангельські події, свідками яких ми стаємо, показують нам справжню ціну і наслідки заздрості , злоби , боягузтва і зради. Народ, що пролив невинну кров , через недовгий час став жертвою геноциду. Про це треба пам'ятати, щоб не повторити трагічну історію народу , який колись був обраним. Давайте проведемо ці святі дні в молитві про світ , а не в стані війни один з одним, і зустрінемо світле Христове Воскресіння в любові та злагоді.

Нехай милосердний Господь молитвами Своєї Пречистої Матері, святителя Ігнатія Маріупольського, преподобного Іллі Макіївського, преподобного Іоанна Затрворніка і всіх преподобних отців Святогірських допоможе нам у цьому!».