• Головна
  • Новини
  • Лідери «політичного православ’я» вважають, що Третя світова війна допоможе Російській Імперії захистити Православ'я...

Лідери «політичного православ’я» вважають, що Третя світова війна допоможе Російській Імперії захистити Православ'я

21.03.2014, 10:01
Лідери «політичного православ’я» вважають, що Третя світова війна допоможе Російській Імперії захистити Православ'я - фото 1

У Києві 15 березня, в день "Державної" ікони Божої Матері, відбувся хресний хід, організований Союзом православних братств України (лідер - Валентин Лукіяник ) та іншими "патріотичними організаціями", на якому активісти піддали критиці співпрацю керівництва УПЦ (МП) з новою українською владою.

хода.jpgУ Києві 15 березня, в день "Державної" ікони Божої Матері, відбувся хресний хід, організований Союзом православних братств України (лідер - Валентин Лукіяник ) та іншими "патріотичними організаціями", на якому активісти піддали критиці співпрацю керівництва УПЦ (МП) з новою українською владою. Напередодні лідер "Народного собору" України Ігор Друзь закликав "всі здорові сили згрупуватися в Криму, де сформовано головний центр опору неофашизму", повідомляє "Релігія в Україні".

Кілька сотень православних активістів пройшли центральними вулицями Києва на Софіївську площу. Тут відбулося православно-патріотичне віче, на якому прийняли "Ообращеніє до Священноначалія Української Православної Церкви Московського Патріархату у зв'язку з ситуацією на Україні".

У зверненні підкреслюється: "Сьогодні кожен православний християнин з болем переживає події, які відбуваються на Святій Русі, і які поставили наш православний святоруський народ на грань братовбивчої війни. Але гірше за все, що священноначаліє, яке в першу чергу має розуміти суть подій, само потрапило під дію омани. Деякі священнослужителі замість того, щоб протидіяти поширенню зла, щоб свідчити про Істину, самі своїми нерозумними висловлюваннями і діями сприяють злу. Знайшлися навіть такі , які готові вже благословляти православних на братовбивчу війну".

Організатори, очевидно, мали на увазі заклики єпископів і священиків УПЦ (МП) до українських військових зберігати вірність присязі і захищати цілісність України від зазіхань Росії.

Православні активісти в свою чергу просять церковну владу "закликати всіх православних християн не підкорятися злочинним наказам "українського керівництва, вважаючи, що захист України від російських військових "спрямовано на вчинення смертного гріха".

Водночас Ігор Друзь, голова «Народного Собору» України, напередодні виступив із закликом: "Всім здоровим силам потрібно згрупуватися в Криму, який став головним центром опору неофашизму, і допомогти в захисті закону і порядку на його території, де скоро може стати« спекотно»".

Сам Друзь повідомив, що "я і мої товариші поки не збираємося повертатися до Києва, а вливаємося в місцеві сили правопорядку, допомагаємо місцевим органам влади в інформаційному плані". Активіст прогнозує погіршення ситуації в Україні і передрікає: "Можливо, це початок Третьої Світової війни".

Але це не повинно лякати, переконує він: "Наші предки воювали постійно, нічого не боялися і створили величезну Імперію, що захищає Православ'я, безпечне для життя своїх підданих. Вірю, що російський народ - Богоносець і цього разу осоромить своїх ворогів".

Нагадаємо, 9 березня, в день Торжества Православ'я, по Києву пройшов традиційний хресний хід, організований Союзом православних братств України, на якому "звучали молитви про дарування Святої Русі законною Божественної влади - православного монарха , Царя - Помазаника Божого".