• Головна
  • Теми
  • В УГКЦ проводиться внутрішнє дослідження щодо підкупу священиків під час виборів...

В УГКЦ проводиться внутрішнє дослідження щодо підкупу священиків під час виборів

12.11.2012, 09:27
В УГКЦ проводиться внутрішнє дослідження щодо підкупу священиків під час виборів - фото 1
Патріарх Святослав повідомив, що УГКЦ, яка була поза політичними баталіями, стурбована намаганням різних кандидатів у депутати використовувати авторитет Церкви із політичною метою.

Святослав_(Шевчук).jpg10 листопада під час зустрічі Предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви Патріарха Святослава (Шевчука) з офіційними посадовими особами Сполучених Штатів Америки порушувалося питання виборів в Україні, зокрема використання у них священнослужителів.

За повідомленням Департаменту інформації УГКЦ, Патріарх Святослав повідомив, що УГКЦ, яка була поза політичними баталіями, стурбована намаганням різних кандидатів у депутати використовувати авторитет Церкви із політичною метою.

«Ми зіткнулися з масовим підкупом, у тому числі священиків», – зауважив Глава УГКЦ. При цьому він зазначив, що в УГКЦ проводиться внутрішнє дослідження щодо зловживань під час виборів та буде зроблено відповідні висновки.

На зустрічі зокрема були: Посол США з особливих доручень Мелан Вервір, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джон Тефт, представник Держдепартаменту США Джастін Сосне, другий секретар політичного відділу Посольства США в Україні Ліз Зентос.