• Головна
  • Новини
  • Люди, які продають свої голоси, ніколи не вийдуть з бідності: попередження від Блаженнішого Любомира (Гузара)...

Люди, які продають свої голоси, ніколи не вийдуть з бідності: попередження від Блаженнішого Любомира (Гузара)

11.10.2012, 10:23
Люди, які продають свої голоси, ніколи не вийдуть з бідності: попередження від Блаженнішого Любомира (Гузара) - фото 1
Журналістка «Дня» запитала екс-Главу УГКЦ кардинала Любомира (Гузара), чому українці здатні продавати своє майбутнє за харч?

Любомир_(Гузар).jpgЖурналістка «Дня» запитала екс-Главу УГКЦ кардинала Любомира (Гузара), чому українці здатні продавати своє майбутнє за харч?  

На це першоєрарх відповів:

«Люди бідні! Для них сто гривень — немаленька сума, тому вони легко продаються. То — не злі люди, просто бідні й залежні. Власне, ми мусимо тим людям нагадати, що це недобре так робити, бо таким чином вони ніколи не вийдуть зі своєї бідності як духовної, так і матеріальної.

У них нема відчуття політичної культури і вони не бачать у тому якогось гріха...

Є ще випадки залякування — коли людей прямо ж лякають звільненням, якщо вони не проголосують за певну партію. Треба собі усвідомити, що страх часом має великі очі й нічого більше. Тому треба збиратися з відвагою, щоб зуміти протистояти.

Чому люди бояться? Знову ж таки — бо бідні.

В Україні нема середнього класу як такого. Якби ми мали 60—70 відсотків середнього класу, у нас би не відбувалося б того, що зараз відбувається. Середній клас — це люди, які мають почуття гідності, почуваються сильними й готові противитися спокусам».