• Головна
  • Теми
  • На Івано-Франківщині священики УГКЦ не агітували за кандидата-регіонала, а «лише висловили подяку меценату»...

На Івано-Франківщині священики УГКЦ не агітували за кандидата-регіонала, а «лише висловили подяку меценату»

06.09.2012, 15:43
На Івано-Франківщині священики УГКЦ не агітували за кандидата-регіонала, а «лише висловили подяку меценату» - фото 1
Тижневик «Голос Опілля» (№35 (1631), 31 серпня 2012 року) повідомив про те, що священики УГКЦ Рогатинського району Івано-Франківської області висловили свою підтримку кандидату-регіоналу, депутату Верховної Ради поточного скликання Валерію Келестину.

Тижневик «Голос Опілля» (№35 (1631), 31 серпня 2012 року) повідомив про те, що священики УГКЦ Рогатинського району Івано-Франківської області висловили свою підтримку кандидату-регіоналу, депутату Верховної Ради поточного скликання Валерію Келестину. 

Як зазначається у статті, «самі священики – шановані та авторитетні люди в релігійних громадах – прийшли на цю зустріч, щоб висловити власні думки думки, а також побажання своїх прихожан стосовно того, хто, на їхню думку, достойний бути обраним народним депутатом на наступний термін від нашого округу до Верховної Ради України».

Свою підтримку провладному кандидату висловили декан Рогатинського деканату отець-мітрат Дмитро Бігун, декан Черченського деканату отець Василь Кривень, декан Букачівського деканату отець Мирослав Любінець, а також священики Євген Дмитрів, Роман Дубік, Андрій Корженьовський та інші.

Як йдеться у статті, нинішній депутат Верховної Ради Валерій Келестин, за якого агітували греко-католицькі священики, з моменту свого обрання є членом фракції Партії Регіонів. Будучи депутатом, він, зокрема, голосував проти проекту Постанови про звільнення міністра освіти і науки Дмитра Табачника, а також віддав свій голос за «мовний закон» Ківалова-Колесніченка, котрий був прийнятий 3 липня цього року.

Юрій-Трухан_w.jpgЗ проханням прокоментувати цю ситуацію РІСУ звернулася до прес-секретаря Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ єрея Юрія Трухана.

«Дана стаття в певній мірі перебільшує події, тому потребує спрощення. Спілкуючись з отцями, чиї імена згадані у цій статті, стало зрозуміло, що пан Келестин є уродженцем Рогатинщини і навіть, не будучи раніше членом жодної політичної партії, постійно спричинявся до розвитку і розбудови парафії УГКЦ на Рогатинщині. У даному випадку перед вірними УГКЦ ця особа виступила як жертводавець і меценат, якому духовенство склало подяку як меценату і жертводавцю за підтримку, не агітуючи чи підтримуючи його, як кандидата до ВР. Обов’язком кожного священика є молитися за кожного, незважаючи на його партійну приналежність», – пояснив о. Юрій Трухан.