Патріарх Кирил: усі вірні чада РПЦ мають молитися за Україну

09.02.2010, 17:11
Патріарх Кирил: усі вірні чада РПЦ мають молитися за Україну - фото 1
Патріарх Московський і всієї Русі Кирил висловив думку, що після президентських виборів в Україні закінчиться «період потрясінь і нестабільності».

Kyr_D.jpgМОСКВА – Глава Російської Православної Церкви, Патріарх Московський і всієї Русі Кирил сподівається, що після президентських виборів в Україні закінчиться «період потрясінь і нестабільності». Як повідомили УНІАН у прес-службі Патріарха Кирила, про це йдеться у його зверненні до народу України.

«Ваш вибір відбувся. Сподіваюся, що разом із минулим голосуванням поступово піде в історію період потрясінь і нестабільності. Настає час переходити від слів до справи. І тим, хто підтримав кандидата, що переміг, і тим, хто зробив інший вибір, належить пліч-о-пліч трудитися заради гідного облаштування життя країни і народу», – йдеться у зверненні.

«На новообраного Президента зараз покладаються чималі надії. Але Україні належить пройти дуже нелегкий шлях. Країна довгий час перебуває у складному політичному і економічному стані. Тому всі вірні чада Російської Православної Церкви повинні сьогодні молитися за Україну. Хай наша спільна молитва допоможе нашим братам і сестрам подолати випробування, що випали на їх долю», – йдеться у документі.

На думку Патріарха Кирила, більш за все майбутнє України залежить від самих її громадян.

«Жодна країна світу не має права вказувати вам, що робити і як жити. Переконаний, що стародавній Київ і в цілому Україна завжди перебуватимуть найважливішим центром східно-християнського світу, відкритим до співпраці з усіма ближніми і далекими, особливо з народами, які скріплені спільною історією і спільною вірою», – підкреслив він.