Мер Львова вибачився за слова своєї підлеглої про Церкву

07.10.2015, 12:36
Мер Львова вибачився за слова своєї підлеглої про Церкву - фото 1
Міський голова Львова Андрій Садовий вибачився за слова керівника управління культури Львівської міськради Ірини Магдиш про роль Церкви у житті львів’ян. Садовий також заявив, що «навряд чи зможе працювати з нею в одній команді», повідомляє ZAXID.NET.

1368338.jpg-fff.jpgМіський голова Львова Андрій Садовий вибачився за слова керівника управління культури Львівської міськради Ірини Магдиш про роль Церкви у житті львів’ян. Садовий також заявив, що «навряд чи зможе працювати з нею в одній команді», повідомляє ZAXID.NET.

«Не знаю, чи мої слова в повній мірі компенсують ту образу, якої зазнали вірні та представники Церкви від слів керівника управління культури міста Львова. Але мої вибачення щирі. Бо ці слова образили і мене особисто», – написав Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook у середу, 7 жовтня.

Мова йде про інтерв’ю Ірини Магдиш «Українській правді», опубліковане 5 жовтня, де вона, зокрема, критично відгукнулась про діяльність Церкви. Поява цього матеріалу викликала обурення у консервативних колах УГКЦ.

«Є райони [у Львові], де взагалі нічого немає – жодного культурного центру, жодної бібліотеки, театру або кінотеатру. Це мертві райони в культурному сенсі. Єдина розвага для людей в такому районі - церква. І церква починає на цьому жирувати і зловживати страшним чином, – сказала Ірина Магдиш. – В одному з таких районів в кожній школі у вестибюлі стоїть фігура Божої Матері, обкладена квітами, такий вівтар маленький. Іноді я там заставала моменти, коли під час уроків діти стояли як на лінійці перед цим вівтарем, а пастор правив Службу. На моє запитання, чому діти тут, а не на уроках, ніхто не знайшов, що відповісти. Це їхні гроші. Їх парафіяни - це їхні гроші, а прихожан треба виховувати з малих років. Якщо людина звикла ходити до церкви як на єдину розвагу в своєму світі, і вносити пожертвування, то церква буде процвітати».

«Я не проти релігії, це особиста справа людини, – уточнила Ірина Магдиш. – Але Церква не має бути єдиною інституцією і культурною пропозицією. Ми маємо пропонувати людям інші можливості».

«Релігія – це дійсно особиста справа людини. І громада має мати весь спектр культурної пропозиції. І справа міста робити таку пропозицію, створювати відповідні умови, а не показувати на когось пальцем і казати, що хтось щось робить не так, – прокоментував ці заяви своєї підлеглої Андрій Садовий, наголосивши на активній соціальній діяльності УГКЦ. – Свого часу саме Церква найбільш активно допомогла міській владі Львова реалізувати принцип соціального партнерства».

«Вірю, що вміння і таланти пані Ірини будуть корисними в місті. Але я особисто вже навряд чи зможу з нею працювати в одній команді», – додав Андрій Садовий.

ZAXID.NET не вдалося наразі отримати коментар Ірини Магдиш з цього приводу.