• Головна
  • Новини
  • На Закарпатті люди перекрили міжнародну трасу: ГКЦ та УПЦ (МП) не можуть поділити церкву...

На Закарпатті люди перекрили міжнародну трасу: ГКЦ та УПЦ (МП) не можуть поділити церкву

06.10.2015, 11:13
На Закарпатті люди перекрили міжнародну трасу: ГКЦ та УПЦ (МП) не можуть поділити церкву - фото 1
Віряни Греко-Католицької Церкви 5 жовтня перекрили трасу неподалік села Великі Лази Ужгородського району. Люди вимагають, аби православна громада Московського Патріархату виконала рішення суду почергово проводити Богослужіння у місцевому Свято-Вознесенському храмі.

траса--yy.jpgВіряни Греко-Католицької Церкви 5 жовтня перекрили трасу неподалік села Великі Лази Ужгородського району. Люди вимагають, аби православна громада Московського Патріархату виконала рішення суду почергово проводити Богослужіння у місцевому Свято-Вознесенському храмі.

Як повідомляє видання Трибуна, з незрозумілих причин, новий начальник виконавчої служби у п`ятницю відмінив виконання рішення суду. Правоохоронці зачитали віруючим це рішення і воно їх ще більше обурило. За словами учасників акції, вони перекриватимуть дорогу до того часу, поки не приїде виконавча служба і не виконає рішення суду.

У селі Великі Лази вже понад два десятки років триває конфлікт між греко-католиками та православними. Селяни не можуть поділити храм, у якому правлять Богослужіння. Вже не одноразово збиралися представники цих громад із місцевою владою, однак компромісу так і не знайшли. Звернулися до суду, який зобов’язав громади вести свої Богослужіння по черзі. Однак, рішення суду не виконується, тому віруючі ГКЦ вийшли на протест.