• Головна
  • Новини
  • Вчені «Херсонеса Таврійського» вийдуть на пікет проти призначення директором священика УПЦ (МП)...

Вчені «Херсонеса Таврійського» вийдуть на пікет проти призначення директором священика УПЦ (МП)

06.08.2015, 10:15
Вчені «Херсонеса Таврійського» вийдуть на пікет проти призначення директором священика УПЦ (МП) - фото 1
Науковці всесвітньо відомого музею «Херсонес Таврійський» (Севастополь) планують провести масовий пікет проти рішення російського глави Севастополя Сергія Меняйла про призначення директором заповідника клірика Кримської єпархії УПЦ (МП) протоєрея Сергія Халюти.

заповідник_Херсонес.pngНауковці всесвітньо відомого музею «Херсонес Таврійський» (Севастополь) планують провести масовий пікет проти рішення російського глави Севастополя Сергія Меняйла про призначення директором заповідника клірика Кримської єпархії УПЦ (МП) протоєрея Сергія Халюти, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Крым.Реалии.

Ми абсолютно законослухняні. Подали заявку на четвер, відповіді поки ніякої не отримали», – заявив журналісту один з наукових співробітників заповідника. За його словами, пікет запланований на четвер, 7 липня в 17.00 - саме на цю дату була подана заявка.

Представник наукового колективу повідомив, що в тому випадку, якщо російський уряд Севастополя з тих чи інших причин заборонить проводити пікет, колектив буде подавати заявку знову і знову, поки не доб'ється позитивного результату.

«Якщо не вийде у четвер, спробуємо в понеділок, якщо не вийде в понеділок, спробуємо ще через три дні і так далі, поки нашу заявку не схвалять», – заявив працівник музею.

Вчені і раніше відмовляються приймати протоєрея Сергія (Халюту) в якості нового директора установи і мають намір домогтися або його особистої відставки, або рішення про відсторонення священнослужителя від займаної посади.

Колектив відмовляється приймати нового керівника і заявляє, що призначення тих чи інших осіб на цю посаду має проходити при узгодженні із співробітниками музею-заповідника. Вчені вимагають від міського керівництва повернути на посаду раніше звільненого директора Андрія Кулагіна.

Речник МЗС України Мар'яна Беца в коментарі, розміщеному на сайті відомства в понеділок, зазначила: «Рішення російського керівництва включити пам'ятки і території Національного заповідника« Херсонес Таврійський» в єдиний реєстр об'єктів культурної спадщини народів Російської Федерації є ще одним свідченням ігнорування російською стороною принципів і норм міжнародного права. У контексті тимчасової окупації Росією Автономної Республіки Крим та м.Севастополь це рішення російської сторони не може сприйматися інакше, як спроба привласнити культурну спадщину України».

Незважаючи на те, що конфлікт в Херсонесі вийшов на загальноукраїнський і загальноросійський рівень, УПЦ (МП) ніяк не коментує подію.