Догналіти пікетують СБУ у Львові

23.06.2015, 14:31
Догналіти пікетують СБУ у Львові - фото 1
Близко сотні представників Української Правовірної Греко-Католицької Церкви, відомої ще як секта Догнала, сьогодні, 23 червня, пікетували СБУ у Львові. Адепти секти вишикувалися перед входом до приміщення Управління СБУ у Львівській області.

Догналіти пікетують СБУ у Львовіexklusiv.gifБлизко сотні представників Української Правовірної Греко-Католицької Церкви, відомої ще як секта Догнала, сьогодні, 23 червня, пікетували СБУ у Львові. Адепти секти вишикувалися перед входом до приміщення Управління СБУ у Львівській області.

Вони вигукували гасла та співали релігійні пісні, висловлюючи таким чином обурення щодо вчорашнього затримання їхніх лідерів. По центру стояли священнослужителі групи Догнала, збоку жіночки, одягнені у монаше облачення, фланги прикривали миряни. Священнослужитель через гучномовець вигукував щораз нові гаслі, які підхоплювали пікетувальники: «Свободу правді!», «Стоп духу антихриста в Україні!», «Свободу правовірним єпископам!», «Ганьба зрадникам народу!».

Представники секти категорично відмовлялися спілкуватися із журналістами – священнослужителі так званої УПГКЦ та миряни на прохання прокоментувати подію в один голос повторяли завчену фразу: "Слухайте наші гасла, там є всі відповіді на ваші запитання".

Нагадаємо, учора співробітники УСБУ у Львівській області у селищі Брюховичі під Львовом затримали щонайменше п’ятьох лідерів групи Догнала. Усі затримані «владики УПГКЦ» були доправлені до слідчого ізолятора СБУ у Львові.

Обшуки пройшли у жіночому монастирі УПГКЦ у Брюховичах, а також у каплиці УПГКЦ. Операція із захоплення лідерів «догналітів» була досить масштабною, затримання проводили кілька десятків співробітників спецпідрозділу СБУ.

Догналіти пікетують СБУ у Львові

Догналіти пікетують СБУ у Львові

Догналіти пікетують СБУ у Львові

Догналіти пікетують СБУ у Львові

Догналіти пікетують СБУ у Львові