• Головна
  • Проекти
  • Кримські депутати встановили хрест на кордоні з мусульманським кладовищем: мусульмани проти...

Кримські депутати встановили хрест на кордоні з мусульманським кладовищем: мусульмани проти

20.08.2014, 12:21
Кримські депутати встановили хрест на кордоні з мусульманським кладовищем: мусульмани проти - фото 1
Уздовж дороги в селі Скелястому Бахчисарайського району на кордоні з територією, де до депортації розташовувалося старовинне мусульманське кладовище, встановили поклінний хрест.

Хрест.jpgУздовж дороги в селі Скелястому Бахчисарайського району на кордоні з територією, де до депортації розташовувалося старовинне мусульманське кладовище, встановили поклінний хрест.

Про це кореспонденту Крим.Реаліі повідомив делегат Курултаю кримськотатарського народу, голова Поштовського регіонального меджлісу Ельвер Усманов.

За його словами, хрест був встановлений за ініціативою депутатів «Госсовета» Василя Рогатина, Дмитра Рогачова, сільського голови Скелястого Олександра Семенова, голови правління «Альмінський завод будматеріалів» Юрія Ловягіна, про що свідчать написи, зроблені на споруді.

«Ми зі слів старожилів села і депортованих кримських татар, які раніше жили тут,  знаємо, що до депортації тут знаходилося старе мусульманське кладовище. Є старі карти, що підтверджують це», - розповів Ельвер Усманов.

За його словами, спочатку мова йшла лише про встановлення вздовж траси вказівника на монастир. Однак в результаті засідання депутатів сільської ради Скелястого, на якому не було присутнього  жодного депутата з числа кримських татар, було прийнято постанову про встановлення поклінного хреста.

На думку делегата Курултаю, це було зроблено задля передвиборного піару напередодні виборів у «Горсовет». Уже кілька днів встановлений фундамент хреста охороняє наряд поліції.

«Обурені не лише кримські татари, але й слов'яни. Зараз ми збираємо підписи жителів, потім будемо проводити опитування серед жителів, збирати свідчення про знаходження там цвинтаря», – говорить голова регіонального меджлісу.

За його словами, матеріали направлять у всі інстанції: «Горсовет», «прокуратуру», «Раду міністрів Криму», а також «ДПС», оскільки він стоїть біля дороги, а вся дорога в ямах, розбита - хрест можна або випадково знести, або розбити машину.