• Головна
  • Новини
  • Мерія Івано-Франківська вимагає від УПЦ (МП) звільнити приміщення дитячого садочка...

Мерія Івано-Франківська вимагає від УПЦ (МП) звільнити приміщення дитячого садочка

10.11.2016, 08:05
На підставі рішення суду міський голова запропонував повернути місту приміщення комунальної власності – дитячий садочок, який дотепер орендувала під храм Івано-Франківська єпархія УПЦ (Московського Патріархату).

На підставі рішення суду міський голова запропонував повернути місту приміщення комунальної власності – дитячий садочок, який дотепер орендувала під храм Івано-Франківська єпархія УПЦ (Московського Патріархату). Про це повідомляє видання «Курс».

"Адресуємо єпархії Православної Церкви лист на звільнення орендованого приміщення на вулиці Чорновола, 6, 6Б", – пише на своїй сторінці в мережі міський голова Франківська Руслан Марцінків.

"Пропонуємо звільнити та повернути орендодавцеві вказані приміщення комунальної власності за актом приймання-передачі не пізніше 20 календарних днів із припинення дії Договору", – йдеться у листі.

У випадку невиконання цих вимог виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради вживатиме заходів щодо звільнення приміщень на підставі рішення суду.

Нагадаємо, 2 листопада 2016 року Львівський апеляційний господарський суд виніс рішення, яким задовольнив позовні вимоги виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради у справі про розірвання договору оренди приміщення храму по вул. Чорновола, 6 з Івано-Франківською єпархією УПЦ МП.

Разом із тим юридичний відділ Івано-Франківської єпархії готує касаційну скаргу та відповідні звернення у міжнародні правозахисні організації, а також до помісних Православних Церков, з якими УПЦ (МП) перебуває у канонічному єднанні.