• Головна
  • Новини
  • Волинські підприємці намагалися присвоїти земельну ділянку громади УПЦ КП...

Волинські підприємці намагалися присвоїти земельну ділянку громади УПЦ КП

28.09.2016, 13:04
Волинські підприємці намагалися присвоїти земельну ділянку громади УПЦ КП - фото 1
Колишні депутати Луцької міської ради Андрій Осіпов та Святослав Зелінський хотіли присвоїти собі земельну ділянку, на якій планується зведення недільної школи.

top-photo.jpg-ddd.jpgКолишні депутати Луцької міської ради Андрій Осіпов та Святослав Зелінський хотіли присвоїти собі земельну ділянку, на якій планується зведення недільної школи.

Про це сьогодні, 28 вересня, під час сесії Луцької міської ради заявив депутат Євген Ткачук, пиша ВолиньРоsт.

Нагадаємо, що 27 квітня цього року релігійній громаді Преподобного Іова Почаївського УПЦ КП Луцька міськрада дала дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування для будівництва та обслуговування церковно-притчевого будинку у мікрорайоні ЛПЗ.

Проте будівництво не можуть розпочати через те, що суміжний користувач, підприємець Богдана Жолнач, не погоджує межі земельної ділянки. Крім того, за словами священика, отцяОлександра, її представник вимагав 20 тисяч доларів для "залагодження" цього питання.

Свого часу депутат Луцькради Євген Ткачук ініціював звернення до правоохоронних органів.

Підприємець Жолнач разом зі своїм представником - колишнім депутатом Луцькради Андрієм Осіповим - подавали позов до суду.

«Минулу сесії ми проголосували одноголосно, прошу колег і сьогодні мене підтримати. Нещодавно було звернення в суд, два колишні депутати Луцької міської ради хотіли відібрати у громади 12 сотих комерційної землі, аби потім продати їх за досить високими цінами. Крім того, вони заявляли, що будуть звертатися в суд з питанням про розпуск міської ради», - заявив депутат Євген Ткачук.

Настоятель парафії Преподобного Іова Почаївського отець Олександр підтвердив слова депутата.

«Я не так давно мав розмову з Осіповим і поцікавився у нього, чи він буде судитися з церквою. На що він мені сказав: «А я що маю клієнта втрачати?» - додав отець Олександр.

Депутат Луцькради Павло Данильчук наголосив на тому, що потрібно негайно звертатись до правоохоронних органів, адже такі гучні заяви не повинні залишитись без уваги.

«Якщо в залі міської ради звучать заяві про корупцію, про гроші, про злочин, то це все необхідно негайно передати до правоохоронних органів!»

А його колега депутат Андрій Козюра підтримав таку позицію.

Зрештою міський голова Микола Романюк погодився з позицією депутатів щодо звернення до правоохоронних органів, а 37 депутатів проголосували за проект рішення про надання релігійній громаді Преподобного Іова Почаївського УПЦ КП в постійне користування земельною ділянкою для будівництва та обслуговування церковно-притчевого будинку.