У Білгород-Дністровську нарешті виділили землю для УПЦ КП

16.09.2016, 14:57
У Білгород-Дністровську нарешті виділили землю для УПЦ КП - фото 1

Депутати Білгород-Дністровської міської ради на черговій сесії 15 вересня прийняли рішення про виділення земельних ділянок на вулицях Гагаріна, 8Б і Олімпійської кут Єврейської (біля кінотеатру «Родина») громаді Свято-Покровської парафії Української Православної Церкви Київського Патріархату для будівництва храмів.

14370_n.jpg-ttt.jpgДепутати Білгород-Дністровської міської ради на черговій сесії 15 вересня прийняли рішення про виділення земельних ділянок на вулицях Гагаріна, 8Б і Олімпійської кут Єврейської (біля кінотеатру «Родина») громаді Свято-Покровської парафії Української Православної Церкви Київського Патріархату для будівництва храмів.

Церковне питання ще напередодні підвищив напругу навколо сесії, повідомляє ИзбирКом. В останні кілька років релігійна громада Київського Патріархату активно домагається виділення землі для будівництва першого в місті храму. На сесії були присутні парафіяни УПЦ КП і активісти громадських організацій: Цивільний корпус «Азов», «Правий сектор» і «Самооборона», - всього кілька десятків людей. Також були присутні представники Української Православної Церкви (Московського Патріархату).

Проект рішення про виділення земельної ділянки на вул. Гагаріна внесла до порядку «з голосу» мер Алла Гінак. Депутати підтримали ініціативу міського голови. Під кінець сесії, коли черга дійшла до голосування за ці проекти, депутати проголосували «за» виділення земельної ділянки на вул. Гагаріна і «проти» виділення ділянки біля кінотеатру «Родина».

Після цього в залі піднявся крик, частина активістів стали біля трибуни. Захисники Київського Патріархату вимагали переголосування: спочатку представники УПЦ КП наполягали на виділенні землі саме біля кінотеатру, де вони, після прибирання території, встановили поклінний хрест. Після 15-хвилинного скандування і криків в залі депутати повернулися до розгляду проекту рішення, після чого проголосували за виділення даної ділянки.

«Під тиском присутніх в залі представників організацій «Азову» і« Правого сектору», членів громади Православної Церкви Київського Патріархату і при невтручанні працівників Білгород-Дністровського відділу поліції - аналогічне питання про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, але вже на розі вулиць Олімпійської та Єврейської, ставилося на голосування вдруге і депутати підтримали його більшістю голосів », - прокоментували те, що трапилося на сайті мерії.

Таким чином, представники УПЦ КП отримали відразу дві земельні ділянки. За словами активістки Олесі Денисенко, ділянку на вул. Гагаріна запропонувала раніше в якості компромісного рішення міський голова Алла Гінак. Представники УПЦ КП відмовилися, оскільки ділянка розташована фактично на пустирі, біля будівельного звалища.

«Можливо, тепер храми закладуть на обох ділянках», - зазначила представниця.