• Головна
  • Проекти
  • Два ворогуючі Патріархати у Птичі домовилися: вірні без бійки молилися по черзі біля зачиненого храму...

Два ворогуючі Патріархати у Птичі домовилися: вірні без бійки молилися по черзі біля зачиненого храму

30.08.2016, 10:34
Два ворогуючі Патріархати у Птичі домовилися: вірні без бійки молилися по черзі біля зачиненого храму - фото 1
У селі Птича, що на Дубенщині, на свято Успіння Матері Божої 28 серпня два ворогуючі Патріархати – УПЦ (МП) і УПЦ КП – змогли домовитися між собою.

Птича_1.jpgУ селі Птича, що на Дубенщині, на свято Успіння Матері Божої 28 серпня два ворогуючі Патріархати – УПЦ (МП) і УПЦ КП – змогли домовитися між собою.

Як повідомляє ERVE.UA з посиланням на Рівненську єпархію УПЦ, конфліктів та бійок неподалік храму вдалось уникнути.

Як стверджують в УПЦ (МП), уже майже рік їх громада молиться у гаражі біля будинку священика. Оскільки на свято у Птичу прибули часточка Животворящого Хреста Господнього, мощі преподобного Феодора, князя Острозького, та святителя Миколая, Мирлікійського чудотворця, то громада молилася на вулиці біля храму, який вже рік як залишається зачиненим, аби уникнути кровопролиття.

Було домовлено, що УПЦ та УПЦ КП будуть звершувати богослужіння із різних сторін церкви.

Прихожани Київського Патріархату вимагали, щоб їх хресний хід пройшов першим, на що в УПЦ (МП) погодилися.

Додамо, що вже більше року між обома Патріархатами ведеться спір за володіння храмом. УПЦ (МП) в судах змогла підтвердити свої установчі документи на цю культову споруду, але результати проведеного у селі рефрендуму показали, що більшість мешканців села підтримує Київський Патріархат. У селі Птича, що на Дубенщині, на свято Успіння Матері Божої 28 серпня два ворогуючі Патріархати – УПЦ (МП) і УПЦ КП – змогли домовитися між собою.