• Головна
  • Проекти
  • Кримський архиєпископ УПЦ КП: «Дайте нам молитися, а там хоч на головах стійте зі своєю Росією»...

Кримський архиєпископ УПЦ КП: «Дайте нам молитися, а там хоч на головах стійте зі своєю Росією»

01.02.2016, 10:33
Кримський архиєпископ УПЦ КП: «Дайте нам молитися, а там хоч на головах стійте зі своєю Росією» - фото 1

31 січня у кафедральному соборі УПЦ КП на честь святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги у Сімферополі архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент відправив Літургію, після якої парафіяни поцікавилися щодо подальшої долі УПЦ КП у Криму. За повідомленнями очевидців, владика у відповідь закликав молитися, зазначивши, що все в руках Божих.

КП_Крим.jpg31 січня у кафедральному соборі УПЦ КП на честь святих рівноапостольних князів Володимира і Ольги у Сімферополі архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент відправив Літургію, після якої парафіяни поцікавилися щодо подальшої долі УПЦ КП у Криму. За повідомленнями очевидців, владика у відповідь закликав молитися, зазначивши, що все в руках Божих.

«Був на тому тижні в Києві, конференцію давав, поговорили трошки. Я рік мовчав, другий, але хамства Руслана Бальбека [т.зв. «заступник голови ради міністрів Республіки Крим»] я не потерплю. 13-го січня він вирішив зі мною розмовляти трошки на підвищених тонах. 14-го — рішення суду. То хай знає: ми тут 20 років, а вони приходять — і підуть. Церква буде — їх не буде. На моїй стороні Бог, закон і всі документи. А ті аферисти — хай згадують кінець тих, що почали проти церкви воювати: здохли, як собаки. Хай вони тремтять від нашої присутності тут», — сказав архиєпископ Климент під час проповіді.

«Ми нічого не хочемо. Я просив одне: дайте мені молитися, дайте мені звершувати службу, а там хоч на головах стійте зі своєю Росією. За ці 112 [квадратних] метрів їм дорого доведеться заплатити: все майно, яке було придбане Кримською єпархією, зараз зареєстроване у Міністерстві юстиції як таке, яке я втратив, бо якщо я не можу користуватися ним, то нехай це майно буде у міжнародному судовому позові, який подає Україна проти Російської Федерації. Є ініціативна група наших кримських переселенців, які вирішили відродити Комітет захисту УПЦ КП в Криму», — додав владика Климент.

УПЦ_КП_Крим.jpg

Нагадаємо, 28 січня на прес-конференції у Києві архиєпископ Климент повідомив, що російський арбітражний суд Криму ухвалив рішення про вилучення з власності Кримської єпархії УПЦ КП належних їй приміщень, зокрема 112 квадратних метрів, на яких розташоване управління єпархії: «Я повинен сплатити півмільйона рублів «міністерству майна і земельних відносин», протягом 10 днів звільнити приміщення і готуватися до того, що його в мене заберуть».