• Головна
  • Новини
  • Сумська міська рада виділила землю УПЦ КП для будівництва храму...

Сумська міська рада виділила землю УПЦ КП для будівництва храму

31.03.2015, 09:09
Ділянка розміром 12 соток знаходиться в рекреаційній зоні і тяганина навколо будівництва тут церкви триває ще з 2010 року.

Ділянка розміром 12 соток знаходиться в рекреаційній зоні і тяганина навколо будівництва тут церкви триває ще з 2010 року.

Депутати Сумської міської ради вирішили надати дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки в постійне користування релігійній громаді Дванадцяти Апостолів Української Православної Церкви Київського Патріархату під будівництво храму. Ділянка знаходиться напроти будинку №1 по вул. Паркова. В рішенні йдеться, що це землі рекреаційного призначення.

Тяганина навколо виділення землі в цьому місці під будівництво храму триває з 2010 року. Тут було зведено капличку – звичайний «вагончик», куди приходили молитися жителі навколишніх будинків. З того часу триває оформлення документів та збір коштів на будівництво.

Ще у 2011 році єпископ Сумський і Охтирський Мефодій (Срібняк) у коментарі РІСУ говорив, що не можуть розпочати будівництво, бо документи не до кінця оформлені і це надто довгий і важкий процес.

Після позитивного рішення Сумської міської ради справа будівництва храму має зрушити з мертвої точки.