Віряни УПЦ (МП) погрожують перекрити трасу «Київ — Чоп»

04.11.2014, 13:23
Парафіяни УПЦ (МП) села Птича Дубенського району Рівненської області на чолі з настоятелем Миколаєм Сисонюком погрожують перекрити трасу «Київ — Чоп». Вони вже попередили районне ДАІ про свої наміри.

Парафіяни УПЦ (МП) села Птича Дубенського району Рівненської області на чолі з настоятелем Миколаєм Сисонюком погрожують перекрити трасу «Київ — Чоп». Вони вже попередили районне ДАІ про свої наміри. Вдатися до такого радикального засобу священнослужитель вирішив після того, як частина жителів їхнього села висловилися за перехід парафії з-під юрисдикції Московського до Київського Патріархату.

2 листопада 2014 року у Птичі відбувся референдум щодо переведення Свято-Успенської парафії УПЦ (МП) до УПЦ УП.

Прихильники переходу до Київського Патріархату того дня ходили селом із скриньками і збирали голоси «за» чи «проти» переходу парафії. Таких скриньок було 6. Також голоси збирались і на території храму.

Протокол голосування, який зачитав голова села Ярослав Вознюк, свідчив, що за перехід до УПЦ КП — 406 голосів; за УПЦ (МП) — 306 голосів. Це при населенні 400 дворів.

Як інформує сайт «Православіє в Україні», з результатом опитування віряни УПЦ (МП) не погодилися. Протоєрей Миколай, зокрема, повідомив, що парафіяни звернулися до сільського голови Ярослава Вознюка з попередженням, якщо він не зупинить, як пише сайт, «такий незаконний процес і допустить силове захоплення храму», то вони перекриють трасу «Рівне – Київ».