• Головна
  • Проекти
  • В УПЦ (МП) заявляють, що перехід їх парафій до УПЦ КП ведеться за «сепаратистською технологією»...

В УПЦ (МП) заявляють, що перехід їх парафій до УПЦ КП ведеться за «сепаратистською технологією»

14.09.2014, 10:43
В УПЦ (МП) заявляють, що перехід їх парафій до УПЦ КП ведеться за «сепаратистською технологією» - фото 1

Коментуючи повідомлення про "масовий перехід" парафій Української Православної Церкви до УПЦ Київського Патріархату, зокрема й події а також події в с. Пасічна Баришівського району Київської області, представник УПЦ протоєрей Георгій Коваленко зазначив, що "Київський Патріархат використовує сепаратистські технології". Про це він сказав у коментарі «Православію в Україні».

Коваленко.jpgКоментуючи повідомлення про "масовий перехід" парафій Української Православної Церкви до УПЦ Київського Патріархату, а також події в с. Пасічна Баришівського району Київської області, представник УПЦ протоєрей Георгій Коваленко зазначив, що "Київський Патріархат використовує сепаратистські технології". Про це він сказав у коментарі «Православію в Україні».

"На жаль, останні події змушують нас свідчити, що це церковні сепаратисти і ведуть себе вони так само. Зараз ми бачимо використання Київським патріархатом сепаратистських технологій під час організації так званих переходів громад", - говорить Георгій Коваленко.

За його словами, спочатку церковні сепаратисти кажуть, що вони такі ж легітимні і ніяке визнання їм не потрібно. Потім "проводиться сумнівної законності референдум, збори, віче, де питання ставиться так, щоб отримати необхідний результат".

"Наприклад: ви за московську церкву або за київську? При цьому проводяться не збори парафії, а збори села. Агітація ведеться не церковна, а політична. Результат для суспільства, що перебуває в стані війни та політизованості сприйняття, очевидний: більшість села - за перехід до Київського патріархату, а реальні парафіяни та священик - в меншості", - пояснив він.

Після цього, як поясняє Коваленко, "ввічливі люди" - зазвичай іногородні - пропонують законному священику переходити до них. За словами Коваленка, за такою технологією вже перейшло шість парафій: дві в Рівненській області, дві на Волині, дві на Буковині. Подібну технологію намагаються застосувати і на Київщині. Одночасно він підкреслив, що не слід панікувати, а слід шукати мирні шляхи вирішення проблеми. "Такий шлях до єдності Українського Православ'я не приведе. Церква залишиться Церквою, а церковні сепаратисти - розкольниками", - зазначив протоєрей.

За повідомленням прес-служби Бориспільської єпархії УПЦ (МП), керуючий Бориспільською єпархією, до складу якої належить  парафія с. Пасічна, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній ретельно опрацював всі причини  складної ситуації та внесені скарги релігійної громади села, своїм розпорядженням звільнив отця Сергія Кушніра з посади настоятеля і призначив нового священика – єромонаха Веніаміна (Мазурчака).