• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП відмежовується від спроб захоплення єпархіального управління УПЦ (МП) у Сумах...

УПЦ КП відмежовується від спроб захоплення єпархіального управління УПЦ (МП) у Сумах

25.02.2014, 16:50
Сумську єпархію УПЦ (МП) сьогодні намагалися захопити люди, які називали себе активістами Майдану.

Сумську єпархію УПЦ (МП) сьогодні намагалися захопити люди, які називали себе активістами Майдану. Про це повідомляє сайт єпархії.

За словами архиєпископа Сумського і Охтирського Євлогія (Гутченка), невідомі на чолі з людиною, яка представилася дияконом УПЦ КП, намагалися вдертися до єпархіального управління з вимогою відчинити Спасо-Преображенський кафедральний собор для служіння єпископа УПЦ КП.

Захопленню єпархіального управління завадили представники козацтва, які саме в цей час були на нараді у архиєрея.

Агресивно налаштовані люди, як повідомив архиєпископ Євлогій, пообіцяли повернутися з «коктейлями Молотова». Владика закликав всю повноту УПЦ (МП) до посиленої молитви за православних Сумської єпархії та звернувся із заявою з приводу подій 25 лютого 2014 року.

В УПЦ КП, куди РІСУ звернулася за коментарем, відмежувалися від людей, які намагалися увірватися до єпархіального управління УПЦ (МП).

Як наголосив референт інформаційного управління УПЦ КП священик Андрій Головков, Київський Патріархат не має жодного стосунку до цих подій.

«Це скоріш за все якась провокація, - сказав він. - Ми нікого не просили захоплювати храми. Навпаки, у цей тривожний час вважаємо, що усім нам треба зберігати спокій і не піддаватися на провокації. Це нині особливо актуально, зважаючи на заклик Синоду УПЦ КП про необхідність відновлення діалогу».