• Головна
  • Теми
  • Митрополит Володимир благословив збір підписів за повернення УПЦ культових будівель Почаївської Лаври...

Митрополит Володимир благословив збір підписів за повернення УПЦ культових будівель Почаївської Лаври

09.02.2012, 09:24
Митрополит Володимир благословив збір підписів за повернення УПЦ культових будівель Почаївської Лаври - фото 1
Митрополита Київського і всієї України Володимира 8 лютого у лікарні, де він проходить реабілітацію, відвідав намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври архиєпископ Почаївський Володимир.

Підписи_за_Почаївську_лавру.jpgМитрополита Київського і всієї України Володимира 8 лютого у лікарні, де він проходить реабілітацію, відвідав  намісник Свято-Успенської Почаївської Лаври архиєпископ Почаївський Володимир.

На прохання Духовного собору Почаївської Лаври, Митрополит Володимир благословив звернутися до правлячих архиєреїв Української Православної Церкви про збір підписів щодо повернення культових будівель монастиря Українській Православній Церкві, інформує офіційний сайт УПЦ.

Нагадаємо, що у Верховній Раді України зареєстрований Законопроект № 9690 від 12 січня 2012 року, який передбачає повернення культових будівель Києво-Печерської, Почаївської Свято-Успенської Лавр та Кременецького Богоявленського жіночого монастиря їх законному власнику - Українській Православній Церкві, забраних радянською державою і об'явлених її власністю. Цей законопроект викликав бурхливу реакцію інших релігійних конфесій та різних політичних сил на території Тернопільської області, які розгорнули компанію по блокуванню цього Закону. Заявляються вимоги про повернення Почаївської Лаври до складу Кременецького заповідника, з якого вона була виведена у 2003 році. Об'явлений збір підписів жителів Тернопільської області проти повернення лаврських споруд Православній Церкві.