• Головна
  • Новини
  • Парафія УГКЦ в Сумах домагається виділення землі під будівництво храму...

Парафія УГКЦ в Сумах домагається виділення землі під будівництво храму

12.11.2010, 18:42
Парафія УГКЦ в Сумах домагається виділення землі під будівництво храму - фото 1
Парох парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Суми отець Аристарх Дядя сподівається, що новообраний склад міської ради все ж таки прийме рішення про виділення землі для будівництво храму.

exklusiv.gifПарох парафії Введення в храм Пресвятої Богородиці УГКЦ в місті Суми отець Аристарх Дядя сподівається, що новообраний склад міської ради все ж таки прийме рішення про виділення землі для будівництво храму. Зараз ми готуємо документи для подачі на містобудівну раду. Сподіваємося, що начальник Сумського управління архітектури та містобудування Володимир Биков якнайшвидше визначиться із вільною та придатною для будівництва земельною ділянкою. Також є надія, що новий склад депутатів міськради таки підтримає виділення землі», — зазначив священик.

Отець Аристарх також повідомив, що наразі Літургії проводяться у його квартирі. Крім цього, він обслуговує парафію в Охтирці, де також немає храму й богослужіння відбуваються у приватному помешканні. В обов’язки о. Аристарха входить і служба в каплиці «нафтовиків», яка знаходиться в управлінні бурових робіт поблизу села Хухра, Охтирського району, а також візити в село Анастасівка Роменського району, де також проживають греко-католики.

Нагадаємо, після офіційної реєстрації 2005 року, парафія Введення в храм Пресвятої Богородиці УГКЦ в Сумах безрезультатно намагається отримати землю під будівництво храму. Остання спроба винести це питання на сесію міської ради закінчилася тим, що «за» проголосувало всього 5 обранців.

Але о. Аристарх сповнений оптимізму: «Для того, щоб парафія могла жити повноцінним життям, треба мати належне місце – свій храм. Дякувати Богу за те, що, незважаючи на всі перешкоди, парафія є, що люди приходять на Службу Божу».