• Головна
  • Проекти
  • Російський суд засудив чотирьох кримських мусульман до 7 і 5 років колонії...

Російський суд засудив чотирьох кримських мусульман до 7 і 5 років колонії

07.09.2016, 13:30
Російський суд засудив чотирьох кримських мусульман до 7 і 5 років колонії - фото 1
Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив 7 вересня вирок у справі кримських мусульман, звинувачених у зв’язках з організацією «Хізб ут-Тахрір», визнаною в РФ терористичною.

Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону оголосив 7 вересня вирок у справі кримських мусульман, звинувачених у зв’язках з організацією «Хізб ут-Тахрір», визнаною в РФ терористичною. Про це інформуєвидання «Крим. Реалії».

суд.jpg

Згідно з рішенням суду, севастополець Руслан Зейтуллаєв, якого російська влада назвала «організатором осередку Хізб ут-Тахрір», засуджений до семи років колонії загального режиму. Ще троє кримських мусульман: Ферат Сайфуллаєв, Рустем Ваїтов і Нурі Примов отримали по п’ять років виправної колонії також загального режиму.

Нагадаємо, Руслана Зейтуллаєва, Рустема Ваїтова, Нурі Примова і Ферата Сайфуллаєва заарештували взимку 2015 року в Севастополі за звинуваченням в участі в ісламській організації «Хізб-ут-Тахрір», яка заборонена в Росії з 2003 року як терористична.

Під час судових дебатів прокурор вимагав для Руслана Зейтуллаєва як «організатора» – 17 років колонії суворого режиму, для Рустема Ваїтова і Нурі Примова – по сім років виправній колонії загального режиму, Ферату Сайфуллаєву – вісім років також у виправній колонії загального режиму.

Примов і Ваїтов заявили, що не причетні до діяльності організації, яка в Росії вважається терористичною. Зейтуллаєв відмовився давати свідчення. Він пояснив свою відмову тим, що суд і слідство є заангажованими. Сайфуллаєв також заявив у суді, що не має відношення до діяльності організації «Хізб ут-Тахрір».

Меджліс і правозахисники раніше заявляли про політичний характер переслідування кримських мусульман. Про це інформує Zaxid.net.