• Головна
  • Новини
  • Міжнародні спостерігачі моніторять релігійні права і свободу в Україні...

Міжнародні спостерігачі моніторять релігійні права і свободу в Україні

03.02.2016, 10:18
Міжнародні спостерігачі моніторять релігійні права і свободу в Україні - фото 1
Представники Моніторингової місії ООН, а також парламентарі Північної Європи та Балтії продовжують відвідувати релігійні громади України з метою моніторингу релігійних прав і свобод у країні.

Представники Моніторингової місії ООН, а також парламентарі Північної Європи та Балтії продовжують відвідувати релігійні громади України з метою моніторингу релігійних прав і свобод у країні, повідомляє портал "Релігія в Україні".

30 січня у м. Кременець на Тернопіллі відбулася зустріч представників Моніторингової місії Управління Верховного комісара Організації Об`єднаних Націй з прав людини в Україні Клер Уїлан та Наталії Пилипів зі священиками та працівниками Тернопільської єпархії УПЦ (МП), а також парафіянами храмів сіл Колосова, Башуки, Катеринівка та Кути.

моніторинг.pngЯк зазначає сайт Київської митрополії УПЦ (МП), «у вказаних селах до віруючих УПЦ (МП) неодноразово застосовували силу, погрожували фізичною розправою прихильники УПЦ Київського Патріархату за підтримки радикальних угрупувань».

Під час зустрічі Моніторинговій місії показали матеріали, які, за словами представників УПЦ (МП), є свідченням порушень права віруючих УПЦ (МП) на Тернопільщині. Повідомлена інформація була засвідчена та детально описана священиками та парафіянами громад УПЦ (МП).

Співробітники Управління Верховного комісара Організації Об`єднаних Націй з прав людини в Україні вислухали повідомлення віруючих УПЦ (МП), висловивши сподівання на подальшу співпрацю в рамках Моніторингової місії.

Місія оприлюднює щомісячні доповіді про ситуацію щодо прав людини в Україні та пропонує рекомендації задля її покращення.

Наступного дня, 1 лютого, у в рамках свого візиту до України, спікери парламентів низки країн — Швеції, Фінляндії, Норвегії, Ісландії, Данії, Естонії, Латвії та Литви — відвідали Свято-Михайлівський Золотоверхий монастир УПЦ КП.

Гостей на подвір’ї зустрів намісник монастиря єпископ Вишгородський Агапіт. Спершу він розповів присутнім історію заснування, зруйнування та відновлення монастиря, а потім запросив усіх до Михайлівського собору. Там делегація мала змогу послухати духовні піснеспіви у виконанні хору Київської православної богословської академії та поставити свічки, йдеться на сайті УПЦ КП.

Також керівники парламентів побували у трапезному храмі монастиря на честь св. апостола і євангелиста Іоана Богослова, де намісник розповів гостям про те, яку роль Михайлівський Золотоверхий монастир відіграв під час Революції гідності та чим слугував цей храм під час подій лютого 2014 року.