• Головна
  • Проекти
  • Пастора Сергія Литовченка звільнено з полону бойовиків “ДНР”...

Пастора Сергія Литовченка звільнено з полону бойовиків “ДНР”

17.10.2014, 09:55
Пастора Сергія Литовченка звільнено з полону бойовиків “ДНР” - фото 1
У четвер, 16 жовтня, стало відомо про звільнення пастора місцевої громади Церкви адвентистів сьомого дня у Горлівці Сергія Литовченка, який 20 днів провів у полоні бойовиків самопроголошеної “Донецької народної республіки” (ДНР).

litovchenko.jpgУ четвер, 16 жовтня, стало відомо про звільнення пастора місцевої громади Церкви адвентистів сьомого дня у Горлівці Сергія Литовченка, який 20 днів провів у полоні бойовиків самопроголошеної “Донецької народної республіки” (ДНР).

Цю інформацію Інституту релігійної свободи підтвердили в київському офісі Церкви.

Звільнений пастор незабаром зустрінеться зі своєю родиною та служителями Церкви. Про стан його здоров’я та умови утримання поки нічого не відомо. Віруючі Церкви дякують усім, хто молився за його звільнення.

Як повідомлялося, 27 вересня 2014 року в місті Горлівка Донецької області в молитовний будинок Церкви адвентистів сьомого дня, де в цей час проводився обряд Причастя, увірвалися бойовики “ДНР”, озброєні автоматами. Вони перервали богослужіння і змусили віруючих розійтися. 

Пастору Сергію Литовченку наказали закрити приміщення церкви, примусили його сісти в одну з машин бойовиків і відвезли в невідомому напрямку. 

Нападники мотивували свої дії тим, що “це православна земля і на ній немає місця різним сектам”. Коли віруючі запитали у них, хто вони і на якій підставі це роблять, а також попросили пред'явити документи, озброєні люди в грубій формі відповіли, що “це не ваша справа”, повідомлялося на сайті Церкви

Церква адвентистів сьомого дня в Україні є офіційно зареєстрованою протестантської церквою, і в рамках благодійного проекту «Східний ангел» надає допомогу жителям, постраждалим внаслідок збройного конфлікту на сході країни. Віруючі збирають для нужденних продукти, одяг, товари першої необхідності, проводять роботи з відновлення житла.