• Головна
  • Проекти
  • В Криму невідомі затримали священика УГКЦ і групу парафіян з Євпаторії (Оновлено)...

В Криму невідомі затримали священика УГКЦ і групу парафіян з Євпаторії (Оновлено)

03.09.2014, 08:15
В Криму невідомі затримали священика УГКЦ і групу парафіян з Євпаторії (Оновлено) - фото 1
Вчора, 2 вересня, священик УГКЦ з Євпаторії о. Богдан Костецький виїхав з групою парафіян (15 осіб) до Ялти і з ними було втрачено зв’язок. Пізно ввечері о. Богдан мобільним телефоном повідомив, що їх затримали невідомі і вони перебувають у якомусь підвалі.

о. Богдан Костецькийexklusiv.gifВчора, 2 вересня, священик УГКЦ з Євпаторії о. Богдан Костецький виїхав з групою парафіян (15 осіб) до Ялти і з ними було втрачено зв’язок. Пізно ввечері о. Богдан мобільним телефоном повідомив іншого священика УГКЦ, о. Миколу Гаврилюка, що їх затримали невідомі і вони перебувають у якомусь підвалі. Його допит мав відбутися о 02:30 хв., від тоді він на зв'язок не виходить.

Дружині, яка перебуває в Євпаторії, місцезнаходження о. Богдана невідоме.

Як розповів РІСУ о. Микола, після російської анексії Криму священики УГКЦ на певний час залишили півострів, але в кінці квітня о. Богдан повернувся до своєї парафії. З того часу він завжди відчував, що за ним слідкують, телефонні розмови прослуховують. Декілька раз його викликали на розмови у відділення ФСБ. Серед іншого його розпитували про ставлення до Митрополита Андрея Шептицького.

Причини вчорашнього затримання о. Богдана і його парафіян – невідомі.

О 10 годині ранку 3 вересня отець Богдан зателефонував у редакцію РІСУ і повідомив, що вже на волі. Подробиць звільнення не розповів.