• Головна
  • Проекти
  • Влада Одеси знову заборонила римо-католиками провести хресну ходу, на цей раз з нагоди VI Єпархіального дня молоді...

Влада Одеси знову заборонила римо-католиками провести хресну ходу, на цей раз з нагоди VI Єпархіального дня молоді

23.08.2011, 09:43
Влада Одеси знову заборонила римо-католиками провести хресну ходу, на цей раз з нагоди VI Єпархіального дня молоді - фото 1
VI Єпархіальний день молоді в Одесі тривав з 19 по 21 серпня.

Одеса.gifVI Єпархіальний день молоді в Одесі тривав з 19 по 21 серпня. У ньому взяла участь молодь з усієї Одесько-Сімферопольської єпархії РКЦ, а також з Хмельницької, Київської, Житомирської областей. Протягом цих днів молодь поглиблювала свою віру під час молитви, конференцій, у біблійних групах.

Значна група єпархіальної молоді у цей час перебувала на Світовому Дні Молоді у Мадриді. Тому між Мадридом та Собором Успіння Пресвятої Богородиці в Одесі відбувся телеміст, де учасники могли поділитися враженнями.

Не обійшлося цього року і без прикрощів. Щороку в останній день зустрічі молоді учасники йшли Хресною ходою від храму Святого Петра до кафедрального Успенського собору. Але цього року вперше за всі роки влада Одеси не видала дозволу на таку ходу і не вжила заходів для блокування руху міського транспорту. Тому учасники Дня молоді пройшли тихою ходою до собору тротуаром.

Поділившись на групи, молодь зі священиками, монахинями та парафіянами Одеси (понад триста осіб) пройшли вулицями.

Як зазначив єпископ Броніслав Бернацький, він вбачає в діях Одеської міської влади вже певну тенденцію з обмеження прав католицької релігійної громади в Одесі. Цього року в Одесі влада також заборонила процесію на урочистість Божого Тіла.

Традиція відзначати дні молоді в Католицькій Церкві сягає 1986 року, коли вперше був проведений Всесвітній день молоді. Дні молоді були ініційовані Папою Іваном Павлом ІІ.

Єпархіальні дні молоді Одесько-Сімферопольської єпархії відбуваються з 2005 року. Щорічно протягом трьох днів молоді люди з усієї єпархії мають можливість поглибити свою віру й познайомитися один з одним. Під час днів молоді (кожний з яких має свою провідну ідею) відбуваються зустрічі в молитовних і біблійних групах, проходять краєзнавчі ігри, концерти, інші релігійні й культурні заходи. Про це інформує католицький часопис «Credo».