• Головна
  • Новини
  • В Україні мало правозахисників, зацікавлених захистом релігійної свободи — експерт...

В Україні мало правозахисників, зацікавлених захистом релігійної свободи — експерт

23.12.2010, 12:50
В Україні мало правозахисників, зацікавлених захистом релігійної свободи — експерт - фото 1
На РІСУ завершилася веб-конференція Максима Васіна, виконавчого директора Інституту релігійної свободи (ІРС) на тему «Релігійна свобода як фундаментальна складова прав людини».

exklusiv.gifvasin.jpgНа РІСУ завершилася веб-конференція Максима Васіна, виконавчого директора Інституту релігійної свободи (ІРС) на тему «Релігійна свобода як фундаментальна складова прав людини». Експерт констатував, що на сьогодні в Україні не багато правозахисників, які приділяють увагу та зацікавленість проблематикою захисту та утвердження релігійної свободи. «Бо часто свідомо чи мимоволі відстоюють принципи світськості, а подекуди фундаментального секуляризму», — зазначив М. Васін.

Він також зауважив, що слід також чітко відповісти на питання, які саме цінності можна віднести до комплексу прав людини? “Церкви не можуть відсторонено спостерігати за тим, як в українському суспільстві, під виглядом боротьби за права людини й демократію, пропагується терпиме й навіть схвальне ставлення до самого явища одностатевих сексуальних відносин”, — цитує експерт Декларацію християнських Церков України від 10 червня 2010 року.

При цьому М. Васін пригадав, що в країнах Європи вже були непоодинокі конфліктні ситуації, пов’язані зі співвідношенням права на свободу думки та віросповідання з прагненням держави захистити представників тих чи інших меншин.

«Тому саме суспільство, частиною якого є Церкви та віруючі, під час публічних акцій чи звернень до влади з приводу певних ініціатив може заявляти свою позицію на захист моральних цінностей, інституту сім'ї та безпечного інформаційного простору для власних дітей», — заявив експерт.