• Головна
  • Проекти
  • У Миколаївській області священик УПЦ (МП) "навів" міліціонерів на греко-католицьких черниць...

У Миколаївській області священик УПЦ (МП) "навів" міліціонерів на греко-католицьких черниць

05.11.2010, 10:33
У Миколаївській області священик УПЦ (МП) "навів" міліціонерів на греко-католицьких черниць - фото 1
Правоохоронці наказали монахиням пред’явити правовстановлюючі документи на будинок, де греко-католики планують організувати притулок.

militsiya.jpgУ селищі міського типу Врадіївка (Миколаївська обл.), що на території Одесько-Кримського екзархату, місцева міліція взялася за духовних осіб з числа тамтешніх греко-католиків. Як повідомила Департаменту інформації УГКЦ сестра Покрова (Згромадження сестер Воплоченого Слова), нещодавно помешкання, де зупинилися на тимчасове проживання троє черниць, відвідав наряд міліції.

Правоохоронці наказали монахиням пред’явити правовстановлюючі документи на будинок, де греко-католики планують організувати притулок. На прохання сестер на місце події прибув врадіївський парох Роман Балита, який надав стражам порядку вичерпну інформацію про будинок, що його в 2007 році греко-католики отримали у дар для потреб місцевого «Карітасу». Священик пояснив міліціонерам, що монахині прибули до Врадіївки саме для того, аби привести будівлю до стану притулку, бо вже мали досвід такої роботи в Івано-Франківську, де схожий притулок для сиріт і дітей з нужденних сімей працює завдяки плідній співпраці з місцевою владою.

За словами сестри Покрови, можна було б сказати, що розмова з правоохоронцями відбувалася у доброзичливій атмосфері за чаєм, якби не така прикра деталь: міліціонери взяли «під олівець» не лише номери мобільних телефонів отця та богопосвячених осіб, а й переписали ІМЕІ (ІМЕІ – персональний код телефона), нібито для перевірки, чи, бува, телефонні апарати не крадені.

Як повідомили міліціонери, до помешкання, де зупинилися монахині, їх привела заява місцевого настоятеля УПЦ (МП). Незадовго до прибуття міліцейського наряду монахинь відвідала делегація православної громади (МП). Гості хотіли переконатися, чи не збираються сестри засновувати у Врадіївці "монашеську обитель". Вислухавши розповідь про майбутній притулок, як сказано у повідомленні, відвідувачі начебто заспокоїлися.

У відповідь на запитання Департаменту інформації, чи не бояться греко-католицькі черниці після такого інциденту продовжувати діяльність у Врадіївці, сестра Покрова висловила сподівання, що тепер, коли усе з’ясувалося, місцева влада і православна громада підтримають греко-католиків у їхньому прагненні заснувати притулок для врадіївських сиріт і дітей з малозабезпечених родин.