• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет на Харківщині освятив єдиний військовий храм Нацгвардії...

Патріарх Філарет на Харківщині освятив єдиний військовий храм Нацгвардії

12.12.2016, 10:53
Патріарх Філарет на Харківщині освятив єдиний військовий храм Нацгвардії - фото 1
8-9 грудня 2016 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, на запрошення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, з першосвятительським візитом відвідав Харківську єпархію.

Харків.jpg8-9 грудня 2016 року Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, на запрошення єпископа Харківського і Богодухівського Митрофана, з першосвятительським візитом відвідав Харківську єпархію.

Патріарх Філарет відвідав Слобожанську бригаду Національної гвардії, де освятив храм на честь святого апостола Андрія Первозванного. Як повідомили у Нацгвардії, це єдиний військовий храм цього роду військ, при цьому сам храм було збудовано дуже давно. Два роки тому його почали відновлювати, коли виявили образ Бога-Отця і зображення ще двох святих в приміщенні. Реставрувати образи допомогла група канадських художників.

Біля входу до храму  Патріарха зустріло військове керівництво та особовий склад частини 3005.

Патріарх Філарет звершив Чин освячення відновленого храму та Престолу й очолив Літургію. Йому співслужили владики УПЦ КП.

На Патріаршій службі також молилися: начальник Східного територіального управління Національної гвардії України генерал Лебідь Юрій Анатолійович, начальник УСБУ у Харківській області полковник Кріцин Едуард Володимирович, начальник ГУНПУ у Харківській області генерал поліції третього рангу Дмитрієв Анатолій Анатолійович, перший заступник начальника УСБУ у Харківській області полковник Лисенко Ігор Андрійович, ректор НАНГУ генерал-майор Пеньков Володимир Іванович, начальник ГУ ДМС Гузь Вячеслав Валерійович, командир частини 3005 Уніятов Сергій Миколайович, бійці Національної гвардії України.

Патріарх Філарет звернувся до присутніх з проповіддю, у якій привітав усіх присутніх з освяченням храму та у своєму слові наголосив: "Освячення храму військової частини має велике значення, коли на Сході фактично йде війна. А ви — захисники України і храм завжди буде нагадувати вам, що людиною керує Бог".

Після богослужіння Патріарх зустрівся з особовим складом частини в актовому залі та вручив офіцерам і солдатам церковні медалі «За жертовність і любов до України». В свою чергу, командир Слобожанської бригади полковник Сергій Уніятов вручив Патріарху Філарету пам’ятну грамоту від військової частини. Про це повідомив прес-центр Київської Патріархії.