• Головна
  • Новини
  • Для ветеранів АТО у Києві відкрили Центр практичної допомоги AXIOS...

Для ветеранів АТО у Києві відкрили Центр практичної допомоги AXIOS

16.11.2016, 12:15
Для ветеранів АТО у Києві відкрили Центр практичної допомоги AXIOS - фото 1
У київській православній богословській академії УПЦ КП 15 листопада у рамках круглого столу «Виклики та перспективи повернення захисників України в мирне життя» відбулася презентація Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS.

DSC_3971.jpg-ddd.jpgУ київській православній богословській академії УПЦ КП 15 листопада у рамках круглого столу «Виклики та перспективи повернення захисників України в мирне життя» відбулася презентація Центру практичної допомоги захисникам України AXIOS.

У заході взяли участь Патріарх УПЦ КП Філарет, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній (Думенко), начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України генерал-майор Олег Грунтковський, меценат Андрій Мацола, захисники України та капелани.

Ідея заснування Центру AXIOS належить колишнім учасникам АТО, повідомляє офіційний сайт УПЦ КП. Його місія полягає підтримати починання та відкрити нові перспективи перед демобілізованими українцями та членами їхніх родин.

Учасники круглого столу зазначили, що сьогодні вже понад чверть мільйона українців взяли участь у військовому конфлікті на Сході. Повертаючись з зони АТО, вони продовжують боротьбу – хтось бореться з війною всередині себе, долаючи психологічні складнощі, хтось відстоює власні права на державну допомогу.

Як наголосили представники духовенства та військові, допомогти захисникам України подолати ці виклики можна лише об’єднавши зусилля Церкви, армії та свідомих українців.

Головний напрямок роботи Центру – це системна допомога в працевлаштуванні тих, хто повернувся з передової. Допомогу ветеранам та їхнім рідним в AXIOS надають кращі психологи, а також капелани, які працюють задля відновлення душевної та духовної рівноваги українських захисників. Колишні воїни тут також зможуть отримати якісну консультацію та підтримку з будь-яких юридичних питань.