• Головна
  • Новини
  • Представники влади та Церкви провели зустріч з приводу майбутнього закону “Про військове капеланство”...

Представники влади та Церкви провели зустріч з приводу майбутнього закону “Про військове капеланство”

13.10.2016, 11:17
Представники влади та Церкви провели зустріч з приводу майбутнього закону “Про військове капеланство” - фото 1
12 жовтня 2016 року у Комітеті Верховної Ради з питань культури і духовності відбулася робоча зустріч з приводу майбутнього Закону України “Про військове капеланство”.

12 жовтня 2016 року у Комітеті Верховної Ради з питань культури і духовності відбулася робоча зустріч з приводу майбутнього Закону України “Про військове капеланство”.

Засідання проводилося під головуванням народного депутата України Віктора Єленського за участю членів Ради у справах душпастирства силових структур при Міністерстві оборони України. Українську Греко-Католицьку Церкву на ньому представили отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України та секретар Ради у справах душпастирства силових структур при Міністерстві оборони України, отець Олекса Петрів, керівник Департаменту зовнішніх зв’язків УГКЦ, Олександр Мельник, референт Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.

капеланство.jpg

“Ми вже досить довгий час йдемо до закону про військове капеланство, – розповідає отець Любомир Яворський. – За два з половиною роки війни стало зрозуміло, що різні доручення і положення щодо цього питання є неефективними і не працюють. Основним і важливим моментом залишається відважитися і прийняти закон, що дасть можливість Церкві офіційно здійснювати душпастирську опіку військових. Тоді Церква і Держава зможуть співпрацювати ефективніше:  Держава запрошуватиме Церкву до служіння військовослужбовцям, а Церква здійснюватиме це служіння”.

На думку священика, ця перша робоча зустріч щодо майбутнього закону була плідною і дає надію на подальшу успішну співпрацю в питанні офіційного запровадження Інституту військового капеланства. Про це інформує Прес-центр Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України.