• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет зустрівся з митрополитом Юрієм (Каліщуком) та військовими капеланами Канади...

Патріарх Філарет зустрівся з митрополитом Юрієм (Каліщуком) та військовими капеланами Канади

15.07.2016, 10:04
Патріарх Філарет зустрівся з митрополитом Юрієм (Каліщуком) та військовими капеланами Канади - фото 1
Патріарх УПЦ КП Філарет 14 липня зустрівся з митрополитом Юрієм (Каліщуком), Першоєрархом Української Православної Церкви в Канаді, та делегацією капеланської служби Збройних сил Канади, яку очолив головний військовий капелан Канади Ґай Чепделейн.

Митрополит Юрій і Патріарх ФіларетПатріарх УПЦ КП Філарет 14 липня зустрівся з митрополитом Юрієм (Каліщуком), Першоєрархом Української Православної Церкви в Канаді, та делегацією капеланської служби Збройних сил Канади, яку очолив головний військовий капелан Канади Ґай Чепделейн.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ КП, Патріарх подякував канадським капеланам за допомогу українським військовим священикам. Та зазначив, що в Україні служіння священиків у війську почалося у складний час, коли наша держава потерпає від агресії східного ворога.

Під час зустрічі офіцери капеланської служби Канади розповіли Патріарху Філарету про служіння військових священиків у Збройних силах Канади та поцікавилися реаліями проходження капеланської служби священиками різних конфесій у Збройних силах України.

Обговорюючи проблеми, пов’язані зі створенням інституту капеланства в Україні, митрополит Епіфаній, який теж був брав участь у зустрічі, розповів гостям про взаємодію Церкви і держави в цьому питанні. Патріарший намісник нагадав, що 17 вересня 2015 р. Київська православна богословська академія заключила договір з Національним Університетом біоресурсів і природокористування України. Таким чином студенти КПБА мають змогу проходити військову кафедру у виші. «У час, коли Україна воює з агресором, Церква покликана виховувати капеланів, які зможуть професійно опікуватися українським військовими», - наголосив митрополит Епіфаній.

На завершення зустрічі митрополит Юрій запевнив Патріарха Філарета у своїй надії та щирій молитві, що лихоліття для України незабаром завершиться.

Зустріч з канадійською делегацією