• Головна
  • Новини
  • Відбулася третя ротація військового духовенства УПЦ КП в зону проведення АТО...

Відбулася третя ротація військового духовенства УПЦ КП в зону проведення АТО

05.10.2015, 10:08
2 жовтня відбулась третя ротація військових священиків. Після плідного навчального графіку третя черга військових священиків УПЦ Київського Патріархату відбула в зону проведення АТО.

2 жовтня відбулась третя ротація військових священиків. Після плідного навчального графіку третя черга військових священиків УПЦ Київського Патріархату відбула в зону проведення АТО.

За повідомленням прес-служби Київської Патріархії, всі кроки підготовки відбувались в тісній співпраці з Генеральним Штабом України та Міністерством оборони України.

Як результат, військові священики розподілені за потребами військовослужбовців на 4 групи, у відповідності до кількості секторів зони проведення АТО. Кожен священик групи має приписку до військової частини, яка знаходиться у відповідному секторі зони проведення АТО.

Перед відправленням всі військові священики отримали відповідні документи від Синодального управління військового духовенства та Генштабу для в’їзду в зону проведення бойових дій. З благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета кожному військовому священику було закуплено камуфляж, зимовий бушлат, берці, шеврони і тактичний ремінь.

Зранку перед відправленням військових священиків Голова Синодального управління військового духовенства митрополит Іоан (Яременко), Перший заступник голови управління військового духовенства прот. Тарас Мельник та прот. Іван Михайлишин відслужили молебень на закликання Святого Духа. На пероні священики по традиції заспівали Гімн України.

2 жовтня, о 22:00 повернулася перша група військових священиків із другої ротації, які виконували свій пастирський обов'язок в зоні проведення АТО протягом 30 днів.