• Головна
  • Новини
  • Волинські священнослужителі УПЦ (МП) визволили з полону земляка – військового ЗСУ...

Волинські священнослужителі УПЦ (МП) визволили з полону земляка – військового ЗСУ

27.08.2015, 10:38
Волинські священнослужителі УПЦ (МП) визволили з полону земляка – військового ЗСУ - фото 1
Стараннями священнослужителів УПЦ, волонтерів та воїнів-афганців з полону був визволений волинянин Анатолій Семенюк.

визволення_з_полону.jpgСтараннями священнослужителів УПЦ, волонтерів та воїнів-афганців з полону був визволений волинянин Анатолій Семенюк.

Анатолій Семенюк першим потрапив на обмін, після визволення та лікування у Харкові, військовослужбовця ЗСУ забрали додому.

Прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) Валентин Марчук двічі цього літа вирушав на Схід заради того, щоб визволити з полону земляка, жителя села Ржищів Горохівського району Анатолія Семенюка.

Ще у червні на прохання дружини військовослужбовця отець Валентин зі священиком Георгієм Зарафутдіновим, за підтримки ветеранів війни в Афганістані, їздили до Луганська, щоб визволити з полону свого земляка. «Згадую поїздку в Луганськ, проїзд через блокпости і потрапляння під обстріл в Станиці Луганській, як один з самих важких періодів життя», - написав на свій сторінці у фейсбук протоєрей Валентин Марчук.

Отець Валентин висловив вдячність митрополиту Луганському Митрофану, а також архимандриту Тихону та протоієрею Русланові Простопчуку за підтримку у визволенні Анатолія. Про це інформує сайт спілки православних журналістів.