• Головна
  • Новини
  • "Все залежить від волі учасників конфлікту", - капелан про хід переговорів між ПС та силовиками у Мукачеві...

"Все залежить від волі учасників конфлікту", - капелан про хід переговорів між ПС та силовиками у Мукачеві

13.07.2015, 18:14

Греко-католицький священик, військовий капелан Іван Ісаєвич взяв участь у переговорах оточених бійців "Правого сектора Закарпаття" з силовиками. За його словами, і правоохоронці, і хлопці з Правого Сектору стали заручниками непростоїї в регіоні ситуації, пов'язаної з митницею, кородором.

Греко-католицький священик, військовий капелан Іван Ісаєвич взяв участь у переговорах оточених бійців "Правого сектора Закарпаття" з силовиками. За його словами, і правоохоронці, і хлопці з Правого Сектору стали заручниками непростоїї в регіоні ситуації, пов'язаної з митницею, кородором. Також у цьому конфлікті, вважає він, не обійшлося і без впливових осіб з Києва та добре знаного у цих краях Віктора Медведчука.

Своїми роздумами священик поділився із глядачами телеканалу "Тиса-1".

"Під час перших переговорів прозвучав ультиматум. А він у цьому випадку є недоречний. Треба йти на пом'якшення. Принаймні для того, аби зупинити кровопролиття... Другий етап переговорів, коли приїхали люди з Києва, мав бути ефективншішим. На жаль, від хлопців з ПС пішли умови", - сказав о. Іван.

На його думку, обидві сторони конфлікту стали заручниками ситуації.

"Це все пов'язано з кордоном, впливами на митницю, область. Не скриваю це, тут є відкритий слід Медведчука. 100 відсотків це ніхто не заперечить. Тут також присутній і вплив людей з Верховної Ради", - пояснив священнослужитель.

Війсковий капелан розповів, що усю ніч вони провели у перемовинах.

"Ми всю ніч провели у переговорах. Я помітив, що генерал готовий іти на поступки. бачив. що і його команда та правоохоронці готові йти на поступки. знаю, що хлопці. з якими я спілкувався віч-на-віч. багато з них готові йти на поступки. Але ще раз кажу, все залежить від волі одних і інших", - наголосив священик.

За останньою інформацією, усе керівництво митниці на Закарпатті сьогодні відсторонено від роботи. Ведеться слідство.