• Головна
  • Теми
  • Священики та активісти провели антиалкогольну акцію на рівненському полігоні...

Священики та активісти провели антиалкогольну акцію на рівненському полігоні

31.03.2015, 16:52
Священики та активісти провели антиалкогольну акцію на рівненському полігоні - фото 1
Громадська організація «Рівненське молодіжне православне Свято-Софіївське братство» і благодійна місія «Православне Діло» розпочали працю з проповіді тверезості в Українському війську.

unnamed.gif-8.gifГромадська організація «Рівненське молодіжне православне Свято-Софіївське братство» і благодійна місія «Православне Діло» розпочали працю з проповіді тверезості в Українському війську.

Про це РІСУ повідомили організатори акції.

На полігоні активісти провели три зустрічі з особовим складом. Близько тисячі військовослужбовців подивились відеоматеріали, які подають інформацію про негативний вплив алкоголю на людину і військовий підрозділ в умовах війни.

З воїнами спілкувалися офіцер батальйону «Айдар» друг Сивий, психолог і координатор руху «Твереза Україна» на Рівненщині Сергій Одарченко.

Священнослужителі роздали воїнам друковану продукцію антиалкогольного спрямування змісту, молитовник війська українського з іконками, євангелії.

У неділю, 22 березня, у приміщенні клубу полігону відбулася Літургія з молитвою за тверезість нашого народу. Всі присутні воїни посповідалися і причастилися Тіла і Крові Христових.

Двоє солдатів – 58-річний доброволець з Івано-Франківщини і молодий воїн з Черкащини записалися у Золоту книгу тверезості, склавши присягу – один про повне, інший – про тимчасове зречення від вживання алкоголю. Наступні подібні заходи планується провести на Яворівському полігоні та в інших підрозділах.