• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет нагородив волонтерів з "Полтавського батальйону небайдужих"...

Патріарх Філарет нагородив волонтерів з "Полтавського батальйону небайдужих"

31.03.2015, 09:19
Патріарх Філарет нагородив волонтерів з "Полтавського батальйону небайдужих" - фото 1
Тридцять сім волонтерів з Полтави за своє віддане служіння отримали з рук Глави УПЦ КП церковні медалі "За жертовність і любов до України".

нагорода.jpg30 березня 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з учасниками однієї з найактивніших волонтерських організацій України "Полтавський батальйон небайдужих" на чолі з архиєпископом Полтавським і Кременчуцьким Федором, які допомагають Збройним силам України і мирним мешканцям Донбасу.

Тридцять сім волонтерів з Полтави за своє віддане служіння отримали з рук Глави УПЦ КП церковні медалі "За жертовність і любов до України".

Серед нагороджених також учасник АТО, військовослужбовець 93 механізованої бригади, полтавець Андрій Хижняк, який цілий рік воював в околицях Донецького аеропорту.

Також за активну підтримку Полтавської єпархії Київського Патріархату та підтримку воїнів учасників війни на Донбасі медалями "За жертовність і любов до України" відзначено полтавських підприємців: Леоніда Гонтаря, Сергія Михайлика, Петра Герасименка, Анатолія Шулика.

Нагороджуючи волонтерів, Патріарх Філарет зазначив, що "Батальйон небайдужих" є прикладом активного служіння Церкви народу і справжнім взірцем для наслідування для інших єпархій та громад Київського Патріархату.

Активісти розповіли Предстоятелю Київського Патріархату про своє служіння та подарували подарунки, зроблені власноруч.

"Полтавський батальйон небайдужих" - це спільнота громадських активістів і парафіян Української Православної Церкви Київського Патріархату із Полтави, які вже рік активно допомагають військовим, які боронять незалежність України на Донбасі.

Центром для збору пожертв та гуманітарної допомоги "Батальйону небайдужих" став Успенський собор УПЦ Київського Патріархату у Полтаві. Більшість активістів "Батальйону" це дівчата та жінки, які доставляють гуманітарні вантажі навіть на передову. Про це повідомляє прес-служба Київської Патріархії.