• Головна
  • Новини
  • У капличці при МВС у Полтаві почергово служитимуть священики УГКЦ та УПЦ КП...

У капличці при МВС у Полтаві почергово служитимуть священики УГКЦ та УПЦ КП

02.03.2015, 12:47
У капличці при МВС у Полтаві почергово служитимуть священики УГКЦ та УПЦ КП - фото 1
Відповідний дозвіл їм надало керівництво МВС України в Полтавській області, якому належить ця культова споруда.

капличка.jpgВідтепер у Полтавській  каплиці  Святого архистратига Михаїла почергово здійснюватимуть богослужіння священнослужителі Греко-Католицької Церкви та Української Православної Церкви Київського Патріархату. Відповідний дозвіл їм надало керівництво МВС України в  Полтавській області, якому належить ця культова споруда.

Служби відбуватимуться за попередньо узгодженим графіком. «Це рішення ми прийняли у ході круглого столу за участю представників духовенства, громадськості. У цей нелегкий для країни час, кожен правоохоронець, який відбуває у зону АТО,  повинен мати змогу отримати духовне благословення від священика своєї конфесії. Отож, ми пішли назустріч бажанням наших бійців, і керівництво УМВС порушило це питання. Вважаємо, що таким чином сприяємо єднанню українців», – сказав в інтерв’ю начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Полтавській області полковник Юрій Сулаєв.

Крім того, він наголосив, що капличка Святого архистратига Михаїла була і залишається на балансі головного управління МВС України у Полтавській області як частина Меморіального комплексу загиблим міліціонерам, і додав, що очільники полтавської міліції відкриті для співпраці для всіх без винятку християн, і якщо вони того забажають, всі охочі зможуть правити тут  службу, і таким чином, підтримати своїх вірян. Про це з Полтави РІСУ повідомив Сергій Євтушенко.