• Головна
  • Новини
  • Патріарх Філарет передав карети швидкої на Схід та нагородив волонтерів і військових медалями...

Патріарх Філарет передав карети швидкої на Схід та нагородив волонтерів і військових медалями

28.01.2015, 11:13
Патріарх Філарет передав карети швидкої на Схід та нагородив волонтерів і військових медалями - фото 1

У вівторок, 27 січня, на території Михайлівського монастиря Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Патріарх Філарет освятив та передав на фронт три карети швидкої допомоги разом з медичним обладнанням. Також він відзначив церковними нагородами «За жертовність і любов до України» військових та волонтерів.

допомога_2.jpgexklusiv.gifУ вівторок, 27 січня, на території Михайлівського монастиря Предстоятель УПЦ Київського Патріархату Патріарх Філарет освятив та передав на фронт три карети швидкої допомоги разом з медичним обладнанням. Також він відзначив церковними нагородами «Зажертовність і любов до України» військових та волонтерів.

Цінні машини швидкої допомоги, що були придбані у Франції, вже незабаром відправляться на фронт. Вони придбані на кошти від волонтерів-парафіян під керівництвом протоєрея Богдана Тимошенка  та парафії УПЦ Київського Патріархату у м. Клівленд, США. Загальна вартість авто складає 20 тисяч доларів.

допомога_5.jpg«Коли хтось каже про несправедливість бойових дій на Сході, то хочеться нагадати, що ситуація була неправильною від початку. Люди вирішили оголосити територію своєю, забравши її силою. Але ми знаємо, що на нашому боці Бог і з нами правда, а тому ми переможемо», – підкреслив Патріарх Філарет.

фІЛАРЕТ.jpgМашини розійдуться до 1-го батальйону 28-ї бригади ЗСУ, до 101-ї бригади,а  також одна з карет відправиться до ДУК «Правий сектор», бійці якого зараз знаходяться у Пісках. Додамо, що крім машин волонтери передали більше десяти інвалідних колясок. Вони незабаром будуть відправлені на Маріуполь через волонтерів Відділу соціального служіння УПЦ КП.

допомога_1.jpg

Один із волонтерів серед військових Ігор Приступа подякував Предстоятелю за надану допомогу та підкреслив, що саме такого обладнання не вистачає на передовій. Він додав, що вже найближчими днями карети швидкої почнуть служити і вивозити поранених та постраждалих.

допомога_3.jpg

Окрім того, Патріарх нагородив волонтерів та військовослужбовців церковними медалями «За жертовність і любов до України», відзначивши їхню активну діяльність. Цікаво, що одна з медалей буде вручена пенсіонеру-інваліду з Яготина Василю Матвієнку. За часів СРСР він був політичним в’язнем та учасником Другої світової війни, а зараз вирішив віддати усі свої заощадження на допомогу українській армії. Представник благодійного фонду «Героїка» Павло Подобєд вже закупив на ті гроші цінну допомогу для хлопців.