• Головна
  • Новини
  • Митрополит УГКЦ благословив волонтерів колядувати на потреби АТО...

Митрополит УГКЦ благословив волонтерів колядувати на потреби АТО

23.01.2015, 13:25
Митрополит УГКЦ благословив волонтерів колядувати на потреби АТО - фото 1
УГКЦ допоможе зібрати кошти для українських воїнів. Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) благословив волонтерів ГО «Борітеся – поборете» на «колядування» для потреб АТО.

82a.gif-5.gifУГКЦ допоможе зібрати кошти для українських воїнів. Митрополит Львівський УГКЦ Ігор (Возьняк) благословив волонтерів ГО «Борітеся – поборете» на «колядування» для потреб АТО.

Про це повідомив заступник голови ГО «Борітеся – поборете», Євген Перепічка, передає кореспондент 032.ua.

За його словами, зібрані кошти будуть витрачені на закупівлю теплих речей та найнеобхідніших технічних засобів воїнам АТО.

Владика нас благословив і попросив усі зібрані гроші передати до львівського гарнізонного храму св. верховних апостолів Петра і Павла, що на вул. Театральній,11.

«Справа у тому, що волонтери не в спромозі зібрати необхідні кошти. Нам потрібна допомога, щоб можна було закупити речі для вояків на сході», - пояснив Євген Перепічка.

За словами заступника голови ГО «Борітеся – поборете», волонтери-«колядники» повинні зайти у кожну оселю і зібрати кошти з кожної родини. Якщо б кожна родина виділила «колядникам», скажімо, 10 гривень на місяць, то загальна сума становила би 2,5 мільйони гривень.

«У Львові ми маємо приблизно 250 тисяч родин, до яких ходитимуть групи колядників. Таких груп існує понад 100. Це триватиме, поки ми не підійдемо до кожної родини. Можливо, вони не колядуватимуть, а це відбуватиметься якось по-іншому», - заявив він.

Один з ініціаторів акції - голова координаційного комітету ГО «Борітеся – поборете» Зеновій Денис вважає, що львів'яни Церкві довіряють, тому можна сподіватись на підтримку громади. На зібрані кошти закуплять речі, необхідні на фронті саме зараз, про що спершу порадяться безпосередньо з військовими.

«На сьогодні Церква є чи не єдиною інституцією, якій люди довіряють… Тому є надія, що матимемо підтримку. Зібрані кошти ми передамо у гарнізонний храм і вони контролюватимуться Церквою. Рішення консолідовано прийматимуть за потребою: буде зв'язок із батальйонами про те, що потрібно на передовій. Хотілось би закупити речі недешеві, але які могли б зберегти життя нашим воїнам: тепловізори, оптичні прилади, авто для пересування, пальне... Ми також звернулися з благословенням до різних церков, щоб священики і настоятелі про це повідомляли громаді».

Контактні телефони для тих, хто хоче підтримати волонтерський рух від ГО «Борітеся – поборете»: 0687641513, 0950832473.