• Головна
  • Новини
  • Капелан УГКЦ доповів Синоду про потреби військового душпастирства в зоні АТО...

Капелан УГКЦ доповів Синоду про потреби військового душпастирства в зоні АТО

12.09.2014, 10:12
Капелан УГКЦ доповів Синоду про потреби військового душпастирства в зоні АТО - фото 1
Отець Любомир наголосив, що Церкві дуже потрібні священики, які б їхали на служіння в зону АТО.

Яворський.jpgЗаступник керівника Департаменту Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирства силових структур України о. Любомир Яворський  виступив із доповіддю про розвиток військового капеланства в Україні на Синоді Єпископів УГКЦ, який від 6 до 14 вересня проходить у Брюховичах.

Він наголосив на необхідності розробити спільне бачення щодо дальшого розвитку військового капеланства.

«Нам треба вже зараз думати про реабілітацію військовослужбовців, про програми піклування дітьми загиблих воїнів», – зауважив капелан.

«Головний меседж, який я хотів донести до наших владик, – незважаючи на відсутність законодавства в Україні, військове капеланство розвивається. І на сьогодні в зоні бойових дій на Сході України побував 31 капелан нашої Церкви», – розповів Департаменту інформації УГКЦ о. Любомир Яворський.

«Владики сприйняли мою доповідь і висловили бажання працювати в цьому напрямку. Можливо, дехто з них відкрив для себе сферу військового капеланства в нашій Церкві…» – розповів священнослужитель.

Отець Любомир наголосив, що Церкві дуже потрібні священики, які б їхали на служіння в зону АТО.

Він привіз на Синод молитовник, в який потрапив осколок зі «Смерча». «Осколок влучив у герб нашого Департаменту, посередині якого зображений Ісус Христос… Нечистий проявляє свою найбільшу лють, коли проколює Тіло Христове. Тіло Христове – це і наше, людське, тіло. Ми всі дуже страждаємо і зазнаємо великого болю», – сказав військовий капелан.