• Головна
  • Новини
  • В УГКЦ запевнили захисників України про постійну присутність Церкви поруч із ними...

В УГКЦ запевнили захисників України про постійну присутність Церкви поруч із ними

21.08.2014, 09:52
В УГКЦ запевнили захисників України про постійну присутність Церкви поруч із ними - фото 1
19 серпня військові капелани зі спасівськими освяченими плодами відвідали госпіталь Державної прикордонної служби України.

u_hospitali5.jpg19 серпня військові капелани зі спасівськими освяченими плодами відвідали госпіталь Державної прикордонної служби України.

Вірні УГКЦ із чотирьох парафій м. Києва жертвували фрукти та мед для поранених прикордонників, які не мали можливості відвідати Літургію. Частину фруктів закупив владика Богдан (Дзюрах), Адміністратор Патріаршої курії УГКЦ. Благодійний фонд «Карітас» виділив для доброчинної акції солодощі, які військовослужбовці отримали на додаток до інших подарунків.

Молитву очолив владика Богдан. Після цього єпископ звернувся до військовослужбовців та медперсоналу зі словами вдячності за жертовність їхньої праці заради миру в державі, запевнивши прикордонників у своїх молитвах за їхнє швидке одужання.

Владика зазначив, що «природним є боронитися перед злом, проти ненависті й руїни, за мир».

Адміністратор Патріаршої курії запевнив військовослужбовців про постійну присутність Церкви поруч із ними: «Як і ви, Церква постійно є на передовій: з піднесеними руками до Бога ми молимося за вас. Як каже відома приказка, військові готують коні, але перемогу дає Бог. Запорукою для вас нехай стане те, що український народ бажає лише оборонити свою землю, а не загарбати чуже. Сьогодні ми молимося за ваших побратимів, які заступили на небесну варту». Про це інформує Прес-служба Департаменту капеланства УГКЦ.