• Головна
  • Новини
  • Громада УПЦ КП збирає гроші на відбудову спаленого у Маріуполі храму...

Громада УПЦ КП збирає гроші на відбудову спаленого у Маріуполі храму

07.11.2016, 10:45
Громада УПЦ КП збирає гроші на відбудову спаленого у Маріуполі храму - фото 1
УПЦ КП оголосила збір коштів на відбудову храму Покрови Пресвятої Богородиці, який 6 листопада спалили у Маріуполі.

srkva_22.jpg-kkk.jpgУПЦ КП оголосила збір коштів на відбудову храму Покрови Пресвятої Богородиці, який 6 листопада спалили у Маріуполі. Про це повідомляє Donbass. UA.

Настоятель храму о. Любомир Кащій, який є також заступником координатора Синодального Управління Військового Духовенства УПЦ КП ОТУ "Маріуполь», подякував пожежникам, які вчасно ліквідували джерело вогню.

«Але шкода завдана нам дуже велика, тому просимо всіх українців і тих, хто любить Україну і її Святу Православну Церкву Київського Патріархату допомогти відродженню Свято-Покровського Храму в м. Маріуполі, який має важливе значення для нездоланності Українського Незалежного Духу», - сказав він.

Священнослужитель розповів, що церкву Покрови звели на місці, де у 90-их проросійськи налаштовані особи напали на Патріарха Філарета.

"На місці, де був збудований храм відбулося сумнозвісне побиття Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета в 1999 році. Вона є однією із перших церков в Приазов'ї, яка розташована найближче до передових позицій», - повідомив о. Любомир.

До останнього часу у церкві відбувалися благословення воїнів, які захищають Україну від російської агресії, а також проводиться нагородження бійців медалями "За жертовність і любов до України".

Про пожежу о. Любомир Кащій довідався о 03 годині. Разом з о.Павлом Основенком він прибув до храму. Оглянувши споруду храму, священнослужителі побачили, що з боку вівтаря розбито скло і всередині вівтаря палає вогонь.

«Все у вівтарі було обвуглене, але святий Престіл був неушкоджений. І це ще є підтвердження Благодаті Божої», - наголосив священик.

Настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці сподівається, що українці відгукнуться на біду і допоможуть громаді Київського Патріархату відбудувати спалену церкву у Маріуполі.

Картка Приват банка 5168 7420 6704 5249 Кащій Любомир Володимирович.