На Черкащині згоріла 300-річна дерев’яна церква

27.07.2015, 10:46
На Черкащині згоріла 300-річна дерев’яна церква - фото 1
Із села Чорнявка на Черкащині 26 липня о 16:38 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС надійшло повідомлення про пожежу в діючому храмі Петро-Павлівської парафії УПЦ (МП).

4.gif-yy.gifІз села Чорнявка на Черкащині 26 липня о 16:38 до оперативно-координаційного центру Управління ДСНС надійшло повідомлення про пожежу в діючому храмі Петро-Павлівської парафії УПЦ (МП).

До місця пожежі було спрямовано 3 пожежних автомобілі та аварійно рятувальний загону спеціального призначення. Гасити вогонь допомагали місцеві пожежні команди з навколишніх сіл, однак врятувати 300-літню церкву їм не вдалося.

Як написав у Фейсбуці речник ДСНС у Черкаській області Костянтин Проценко, ще вдень в храмі правили Службу, після цього церкву зачинили, а о 16:30 люди побачили вогонь і дим, що охопили дерев’яну споруду. Сім пожежних розрахунків впродовж години намагалися врятувати цю культову споруду, проте пізнє виявлення та сухе дерево, з якого було побудовано храм, не дали пожежникам жодного шансу.

За повідомленням Управління ДСНС у Черкаській області, рятувальники та волонтери локалізували пожежу о 17:30, а ще через 35 хвилин – повністю ліквідувати.

Збиток та причина займання – встановлюються.