Християнська молодь у Львові прибирала «Високий замок»

23.03.2015, 13:19
Християнська молодь у Львові прибирала «Високий замок» - фото 1
«Мені не байдуже», — під таким гаслом 21 березня відбулася волонтерська акція з впорядкування парку «Високий Замок». Вона пройшла у рамках приготування до Фестивалю надії — масового музично-євангелізаційного заходу, який пройде 20 червня у Львові.

«Мені не байдуже» — під таким гаслом 21 березня відбулася волонтерська акція з впорядкування парку «Високий Замок». Вона пройшла у рамках приготування до Фестивалю надії — масового музично-євангелізаційного заходу, який пройде 20 червня у Львові, — повідомила прес-служба Фестивалю надії.

Акція на Високому замку

У суботу зранку біля будинку садівника зібралось близько 170 молодих активних людей, представників різних євангельських церков Львова, яким не байдуже те середовище, у якому живуть.

«Напередодні великого дня Воскресіння Господнього ми зібрались тут, щоб дещо відремонтувати, виправити, відновити, зробити чистоту, тим самим висловити свою небайдужість до того, що відбувається у Львові, до людей, які живуть поруч. Якщо матимемо чисте серце, то будемо робити чистим і місто. А це додає надії», — зазначив директор Фестивалю надії Василь Герасимчук.

Акція на Високому замку

На початку акції прибулим роздали знаряддя праці: рукавиці, смітникові пакети, інструменти. Усі волонтери поділились на кілька команд. Одна працювала над озелененням: перекопували клумби, громадили старе листя, обполювали квіти, підбілювали дерева. Інша команда робила усе, що стосується прибирання: збирали по схилах гори «Високий замок» сміття, велике гілля, здирали наліпки з пам’ятників. Третя ж команда займалась фарбуванням: ремонтували і фарбували лави, шліфували та заново фарбували поручні сходів, покрили вапном грот.

Акція на Високому замку

«Спочатку планувалось також відновити камінь Яна ІІІ Собеського. Але для цього потрібні особливі професійні засоби, тому нині тривають перемовини з фахівцями, які б могли це зробити у близькому майбутньому. Також серед запланованих проектів — хочемо встановити лаву примирення у Львові. Місце, де б мирились закохані, або відновляли стосунки люди, які посварилися», — поділився планами Іван Білик, голова молодіжного комітету Фестивалю надії.

«Дуже добра погода для таких робіт. Чудово, що є стільки небайдужих молодих добровольців – прибрати, насадити квітники, зробити парк гарним для туристів та мешканців Львова», — вдячно висловилась майстер ДП «Високий замок» Тетяна Акулова.

«Пофарбована лавочка – це надія на те, що є шанс все змінити, розпочати заново, вкласти якийсь мінімум від себе, щоб користь була для багатьох», — ділиться думками учасниця акції Тетяна Пінчук із церкви ЄХБ «Нові обрії».

Акція на Високому замку

«Дуже люблю Львів і мені не байдуже, як він виглядає. І фарбуючи лавочки в яскраві кольори та насаджуючи квіти, я допомагаю моєму місту виглядати краще. Ми, прості мешканці, безкорисно працюємо тут. Можливо, це мотивуватиме інших людей цінувати і не руйнувати нашу працю», — щиро висловлюється львів’янин Андрій із церкви ХВЄ «Голгофа».

«Мені не байдуже, тому разом з іншими прикладаю зусилля, щоб парк був чистим і красивим. Надія буде великою, якщо кожен практично зробить щось маленьке, але корисне», — посміхаючись, стверджує Руслан Базерницький із церкви ХВЄ «Віфанія».

«Після зими залишається багато побутових відходів, поламаних гіляк, які потребують впорядкування. Оскільки парк – досить відвідуване місце, де люди відпочивають, гуляють, споглядають Львів, то дуже добре, що у рамках підготовки до Фестивалю надії молодь навела тут лад», — повідомляє Назар Куровець, керівник кампанії «З нами місто розквітає».

Як РІСУ вже інформувала, Фестиваль надії за участю Франкліна Ґрема відбудеться у Львові 20 червня, початок о 17 годині.