• Головна
  • Новини
  • Представники різних релігії в Україні об’єдналися у спільній молитві заради збереження життя на планеті Земля...

Представники різних релігії в Україні об’єдналися у спільній молитві заради збереження життя на планеті Земля

11.10.2010, 15:31
Представники різних релігії в Україні об’єдналися у спільній молитві заради збереження життя на планеті Земля - фото 1
Україна долучилася 10 жовтня до святкування всесвітнього Дня дій на захист клімату — практичної екологічної акції під гаслом «До роботи!»

Захист_клімату.jpgУкраїна долучилася 10 жовтня до святкування всесвітнього Дня дій на захист клімату — практичної екологічної акції під гаслом «До роботи!» Розпочалося свято вранці спільним духовним служінням у різних релігійних храмах та духовних центрах та продовжилися на Михайлівській площі акцією «Відкрий своє серце Планеті».

«Ті негаразди, які ми сьогодні спостерігаємо в природі, спричинила людина. Молитись треба і молитись треба всім, хто хоче жити, їсти екологічно чистий хліб, пити воду чисту і дихати чистим повітрям. Я закликаю всіх, насамперед православних християн, прийти до храму і помолитись, щоб Господь направив розвиток суспільства на вірний шлях», — зазначив Предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет.

Під 350 ударів дзвонів, які символічно прозвучали на дзвіниці Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря, представники різних релігій та культур відкрили велике полотняне серце та продовжили дійство концертом.

У рамках святкування також відбулися такі події:

– конкурс „Чемпіон зі збору макулатури!”;

– мистецька акція „Велосипедисти малюють велодоріжку”;

– виставка соціальної реклами на тему змін клімату, розфарбування еко-торб за участі відомих українських художників, майстер-клас з Up-Cycling.

– фрі-маркет – безкоштовний обмін вживаними речами;

– дегустація та майстер-клас з приготування вегетаріанських страв;

– презентація виробів з офісних відходів;

– кінопоказ для учасників акцій в Києві.

Про захист клімату, довкілля і життя на планеті 10 жовтня, як повідомили РІСУ, молилися в храмах різних християнських конфесій та інших релігій. До акції долучилися УПЦ, УПЦ КП, УГКЦ, мусульмани, баптисти, англікани, кришнаїти, лютерани.

«Якщо людина робить безвідповідально, то вона грішить. Якщо безвідповідально псує екологію, смітить, нищить все те чудове, що створив Бог – це є великим гріхом. І людина зобов’язана берегти все те, що вона отримала від Бога», — зазначив генеральний вікарій Київсько-Житомирської дієцезії РКЦ єпископ Станіслав Широкорадюк.

За словами ініціатора духовної акції Любові Єремічевої, мета Дня духовного служіння — показати людям, що «екологія навколишнього середовища починається з екології душі, із простих цінностей, які останні роки підмінено матеріалізмом, гонитвою за примарними цілями, які ведуть нас у прірву».

Загалом до глобального святкування всесвітнього Дня дій на захист клімату під егідою міжнародного руху 350.org приєдналося 188 країн світу.