• Головна
  • Новини
  • Тисячі католиків-харизматів зібралися на форум прославлення у Львові...

Тисячі католиків-харизматів зібралися на форум прославлення у Львові

16.10.2013, 16:26
Тисячі католиків-харизматів зібралися на форум прославлення у Львові - фото 1
Всеукраїнська католицька харизматична конференція «Вогонь» 12-13 жовтня пройшла у приміщенні львівського велотреку СКА. Це вже шоста така конференція в Україні, але у Львові вона проводилась вперше.

Всеукраїнська католицька харизматична конференція «Вогонь» 12-13 жовтня пройшла у приміщенні львівського велотреку СКА. Це вже шоста така конференція в Україні, але у Львові вона проводилась вперше. Попередні відбулися у Києві та в Хмельницькому. Тема VI Конференції: «Ісус Живий!», — повідомили РІСУ організатори заходу.

Цьогорічна конференція зібрала близько чотирьох тисяч учасників. Крім львів’ян, тут були присутні гості з Києва, Вінниці, Кам’янець-Подільського, Тернополя, Івано-Франківська, Закарпаття та інших регіонів України, а також з-за кордону. У заході взяли участь понад 50 священиків.

Конференція

Форум розпочався з Акафісту до Святого Духа, який відслужив владика Дмитро (Григорак), єпарх Бучацької єпархії та відповідальний за Рух Віднови у Святому Дусі в УГКЦ.

З духовними промовами на конференції виступили священик-капуцин Петро Куркевич, один із засновників католицького харизматичного руху в Україні, та Тарас Супінський, лідер спільноти «Бет-ел» з м. Тернопіль.

У програмі конференції також були театральні виступи спільнот «Живий вогонь» і «Благословення» та свідчення людей, котрі пережили у своєму житті зцілення фізичне та духовне.

Під час конференції музично служили католицький гурт «Кана» (м. Київ) та гурт «Осанна» спільноти «Благословення» (м. Львів).

Конференція «Вогонь» відбулася з благословення архиєпископа і митрополита Львівського УГКЦ Ігора (Возьняка), який очолив Архиєрейську Божественну Літургію. Звертаючись до учасників конференції, владика закликав усіх молитися й чувати, уподібнюючись до мудрих дів із притчі, – щоб не забракло нам оливи віри, щоб не забракло нам любові.

Проповідь владики Ігоря (Возьняка)

Організатори заходу: Школа Християнського Життя і Євангелізації Пресвятої Діви Марії з Назарету, Матері Церкви (Школа Марії) та Об’єднання Католицьких Спільнот (ОКС), до якого входить близько 40-а католицьких харизматичних спільнот з цілої України.

Довідка: Конференція «Вогонь» – це харизматична зустріч для людей, які бажають оновити своє духовне життя та досвідчити благодать Святого Духа завдяки спільній молитві і спілкуванню один з одним. Як зазначив бр. Петро Куркевич, спільне слухання Слова Божого та духовної науки одночасно відкриває нас на слухання Святого Духа та наповнення Ним.

Ще одна мета «Вогню» – це оживити християнські спільноти та об’єднати їх в Божій любові.

Історія конференції «Вогонь» в Україні розпочалася у 2003 році. Тоді відбулась перша Всеукраїнська католицька харизматична конференція прославлення. Вона зібрала близько 1300 учасників з різних куточків України, а також були присутні гості з Польщі. Сама ідея проведення такого заходу народилася ще в 1999 році, коли група молодих людей з м. Красилова (Хмельницька обл.) поїхала до Словаччини, щоб взяти участь в конференції „Fire” («Вогонь»). Його провадив представник відомої католицької школи євангелізації Renewal Ministries (США) Пітер Хербек.